fbpx

Veroudering: botstructuur, vetweefsel en HUID

Hoe verloopt veroudering en daaraan gelinkt de vraag: hoe kunnen we dit beïnvloeden en liefst wat vertragen?

Uiteraard verloopt veroudering niet bij iedereen op dezelfde manier en in hetzelfde tempo. Maar er zijn wel 3 factoren die bij iedereen in meer of mindere mate een rol spelen.

 • de botstructuur neemt af (o.a. het wijder worden van de oogkassen en het kleiner worden van de kaken)
 • het verliezen van samenhang en structuur van het diepere weefsel
 • afname van huidkwaliteit.

  Door deze factoren komen we met het toenemen van de leeftijd geleidelijk wijder “in ons jasje te zitten”, oorzaak van het veranderen van de V-shape van het gezicht naar een meer vierkante gezichtsvorm.

In dit blog wil ik het hebben over de huidkwaliteit omdat dit naar mijn idee een structuur is, die vaak te weinig aandacht krijgt en van grote invloed is op onze uitstraling.
De grootste boosdoener voor onze huid is zonlicht. Gelukkig is daar steeds meer aandacht voor en zie ik veel klanten die nooit meer de deur uitgaan zonder SPF 30 of 50 op hun gezicht.
Uiteraard spelen ook factoren als roken, voeding en stress een rol. Vrije radicalen die hierdoor ontstaan veroorzaken schade in alle lagen van de huid.

Wat kunnen we hier aan doen?
Met alles wat tegenwoordig mogelijk is en waar reclame voor wordt gemaakt, zien we vaak door de bomen het bos niet meer: skinboosters, voedingssupplementen, laserbehandelingen, fillers, crèmes, serums, peelings, etc. etc.

Bij Cosmetic Clinics bieden we een aantal behandelingen aan waar we zelf erg enthousiast over zijn en onze klanten ook.

 1. Profhilo: een skinbooster met een waanzinnig hoge concentratie puur hyaluronzuur. Dit zorgt voor toename van elasticiteit, stevigheid en hydratatie. Geschikt voor alle gebieden waar sprake is van huidverslapping. Profhilo wordt toegediend met kleine prikjes in bijvoorbeeld gezicht en hals.
  Sinds kort is er een product aan toegevoegd: Profhilo Body, geschikt voor bijvoorbeeld decolleté, armen, buik en knieën.
 2. Juvenus: een nieuwe aanwinst in ons assortiment. Juvenus is een op polynucleotide gebaseerde behandeling. Het antioxiderend effect en de intensieve hydratatie geven een optimale omgeving voor de groei van fibroblasten, wat het herstel van weefselelasticiteit bevordert.
  Juvenus is geschikt voor diverse tekenen van huidveroudering, zoals rimpels, verlies van stevigheid van de huid en verslechtering van de huidteint.
 3. Radiesse: een filler op basis van calcium microsferen. Dit is een filler en geeft zowel volumeherstel als huidverbetering omdat het naast het vullend effect ook de aanmaak van collageen bevordert.
 4. HIFU: HIFU geeft door middel van ultrageluidsgolven op meerdere dieptes in de huid thermische warmte af. De huid reageert hierop met de aanmaak van collageen en elastine. Dit geeft versteviging en verstrakking van de huid. Een mooie behandeling voor gezicht, hals en decolleté en zonder injecties, uitgevoerd door Monique. Een mooie combinatie is bijvoorbeeld een HIFU-behandeling van de kaaklijn, na enkele maanden gevolgd door een kaaklijnfiller.
 5. SkinCeuticals: naar onze mening het mooiste merk op het gebied van huidverzorging. Het zijn zogenaamde “cosmeceuticals” en worden wereldwijd verkocht door cosmetisch artsen, plastisch chirurgen en dermatologen. De filosofie van Skinceuticals:
  Prevent (voorkom tekenen van huidveroudering)
  Correct (corrigeer reeds zichtbare tekenen van huidschade) en
  Protect (bescherm de huid tegen UVA- en UVB-schade).
  Skinceuticals is DE antioxidant autoriteit. De serums bevatten een optimale concentratie vitamine C.
  Alle producten van Skinceuticals zijn ontwikkeld op basis van uitgebreide klinische studies en wetenschappelijk onderzoek. Voor alle huidtypes en huidproblemen zijn er passende producten. Natuurlijk ben je welkom om samen met ons te overleggen wat bij jou past.

Tja, ook na dit blog begrijp ik dat je misschien nog steeds door de bomen het bos niet ziet.
Daarom staan we altijd klaar om je vrijblijvend van advies te voorzien.

Tot snel!

Nicolette Vermeulen
Cosmetisch arts KNMG

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert werkt sinds 2018 bij Cosmetic Clinics en had altijd al een grote voorliefde voor plastische chirurgie en dan vooral voor de ‘kleine fijne dingen’. “Ik vind het belangrijk om naar het hele gelaat te kijken en dan te adviseren hoe een frisser uiterlijk ontstaat wat er ook natuurlijk uitziet. Dit advies verschilt per persoon. “

Naast chirurgische ingrepen is Marieke ook erg goed in het verkrijgen van een natuurlijke verjonging van het gezicht door fillers te combineren met andere oplossingen en huidverbeteraars.

Marieke behaalde in 2008 haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden en startte in 2011 als huisarts. Al tijdens haar studie deed ze ervaring op binnen de plastische chirurgie en leerde ze onder andere om ooglidcorrecties uit te voeren. Dit vindt ze het mooiste wat er is. Zoals ze zelf zegt: “Kleine veranderingen aanbrengen waar mensen heel blij van worden. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen!”. Vooral de positieve reacties die ik van klanten terugkrijg zijn hartverwarmend: Mensen geven aan dat ze toegankelijker zijn geworden en nu op een andere manier contact maken. Ze zien er frisser en vrolijker uit en zijn meer benaderbaar. Dat maakt mijn werk zo leuk en dankbaar: “Ik maak mensen gelukkiger. Dat is toch fantastisch!

Marieke is bij Cosmetic Clinics dé specialist in ooglidcorrecties en heeft al honderden klanten geholpen. Daarnaast doet ze , fillers, skin enhancers (o.a. Profhilo en euvenus), kinliposucties en andere kleine chirurgische ingrepen.

Voor ooglidcorrecties gebruikt Marieke de Milaan-methode. Hierbij wordt ook de overtollige huid aan de zijkant van het oog verwijderd. Marieke volgt hierbij de lijntjes naar boven. Dit geeft een vrolijker en mooier resultaat dan de standaardmethode. Het lift de ogen als het ware. Klanten kiezen speciaal voor Marieke vanwege deze methodiek van de ooglidcorrectie.Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer en Huissen.

BIG-registratie 69909802601