“Cosmetic Clinics”

Ooglidcorrecties

Sommige mensen hebben last van overhangende oogleden. Dit zijn vaak de eerste opvallende tekenen van veroudering in het gezicht. Soms zie je er moe uit, ook als je dat helemaal niet bent. Ook kunnen overhangende boven oogleden je zicht beperken en dit kan klachten veroorzaken zoals vermoeidheid en hoofdpijn.

Een ooglidcorrectie kan een passende oplossing zijn voor dit probleem.
Hierbij wordt met een lokale verdoving het overtollige reepje huid verwijderd. De snede wordt zo gelegd dat het litteken in de natuurlijke plooi valt.
Deze ingreep wordt steeds vaker toegepast omdat het een groot effect heeft. In principe kan iedereen een ooglidcorrectie ondergaan.

Een bovenooglidcorrectie met de Milaan methode

Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van de Milaan methode. En dat kan kloppen, want er zijn nog niet zoveel klinieken in Nederland die een bovenooglidcorrectie volgens deze methode doen. Echter, deze methode wint steeds meer terrein. En wij zijn trots dat wij deze methode gebruiken, omdat wij vinden dat het resultaat veel mooier is.

Bij de meest gebruikte methode wordt alleen huid boven het oog verwijderd. Bij de Milaan methode wordt het stukje huidoverschot in de vorm van een ellips verwijderd (zie foto). Er wordt meer huid weggehaald aan de zijkant, waardoor er een beter resultaat wordt bereikt. Want juist daar zit teveel huidoverschot, daar hangt de meeste huid over het oog.

Het littekentje aan de zijkant van het oog ziet er precies uit als een kraaienpootje. Na ongeveer een half jaar is dit litteken nauwelijks zichtbaar.

De voordelen van de Milaan methode

Behalve dat de Milaan methode een mooier resultaat geeft doordat er meer huid wordt verwijderd, is ook de kans op zwelling en blauwe plekken minder.

Wist je dat een ooglidcorrectie een van de meest uitgevoerde cosmetische ingreep is? Het geeft niet alleen een minder zware en vermoeide blik, maar zorgt ook voor een jeugdige uitstraling.

Dit is een minimale behandeling met een maximaal resultaat!

HIER ZIE JE VOOR-EN-NA-FOTO’S

Review van één van onze klanten

Wat een geweldige kliniek!! Super lieve mensen, alles wordt tot in de puntjes uitgelegd, ik ben 10 juni behandeld aan mijn ogen, ik was best zenuwachtig… maar achteraf viel alles mee, ik zou deze kliniek aan iedereen aanraden die een behandeling wil ondergaan!! In één woord GEWELDIG!!!

Wil je weten of een bovenooglidcorrectie de meest geschikte behandeling is?
Je kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult waarbij de arts alle mogelijkheden met je doorneemt.

Hoe gaat de ingreep in z’n werk?
Allereerst wordt het gebied verdoofd, waarna je geen enkele pijn meer voelt. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en overtollig huid weggehaald.
Doordat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later niet zichtbaar. De snee wordt gehecht en na een week worden de hechtingen verwijderd.

Na de ingreep is het gebied rondom de ogen gezwollen en zullen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn na 2 weken meestal verdwenen.
Hoe meer rust je houdt na de ingreep, des te sneller en mooier het genezingsproces zal verlopen. Wij adviseren je de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te doen en zeker geen druk verhogende momenten op te zoeken. Je ontvangt voor de ingreep advies over wat je beter wel of niet kunt doen.

Wat kost een bovenooglidcorrectie bij Cosmetic Clinics?
€ 715,-. Dit is voor de gehele behandeling: intake gesprek, ingreep en nacontrole.

Wordt een bovenooglidcorrectie vergoed door de ziektekostenverzekering?
Vanuit de basisverzekering wordt dit niet vergoed.
Als je een aanvullende polis heeft, kun je navragen bij je ziektekostenverzekering of een deel van de kosten wordt vergoed.

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS