“Cosmetic Clinics”

Fillers

Een filler is een dunne gel die met behulp van een zeer fijne naald in of vlak onder de huid wordt geïnjecteerd, met de bedoeling lokaal vulling en/of versteviging te creëren. Er bestaan veel verschillende soorten fillers, met uiteenlopende eigenschappen. Cosmetic Clinics werkt uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons bindweefsel zelf produceert. Naarmate we ouder worden, verandert echter de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur en kan het lichaam er steeds minder zelf van aanmaken. Daarmee neemt ook de vochthuishouding in de huid af, verliest de huid aan volume en stevigheid en ontstaan er rimpels. Hyaluronzuur zet uit en kan tot 30x het eigen volume toenemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. Wij werken met Aliaxin, Belotero en Radiesse.

voorhoofdrimels_fronsrimpels

Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam herkend als ‘eigen’ en dus op natuurlijke wijze weer afgebroken. Een behandeling kan dan ook het beste na enige maanden herhaald worden om het gewenste resultaat te behouden. Afhankelijk van het type hyaluronzuur, de locatie van inspuiting, de diepte en de gebruikte techniek, duurt het effect van een behandeling 6 tot 12 maanden. Uit klinische onderzoeken is naar voren gekomen dat na elke herhalingsinjectie de interval tot de volgende behandeling groter wordt, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Een behandeling met onze hyaluronzuurfillers is volkomen veilig. Van de 100.000 door de producent verkochte injecties is tot nu toe geen enkel probleem gemeld. Omdat het een lichaamseigen stof is, ligt een allergische reactie ook niet voor de hand. Wat u wel kunt verwachten meteen na de behandeling zijn roodheid, blauwe plekken, zwellinkjes, pijn of stijfheid op de behandelde plekken. Deze verschijnselen verdwijnen meestal na een paar dagen, soms een week (twee weken in extreme gevallen). Dit zijn reacties op het geven van de injecties zelf en niet op het hyaluronzuur.

na_fillers
BOEK NU ONLINE JE AFSPRAAK →

Mag ik fillers na een COVID-vaccinatie?

We krijgen berichten dat er wereldwijd een aantal gevallen zijn gemeld van milde zwelling en roodheid in het gebied van recent geplaatste fillers na het krijgen van een COVID-19 vaccinatie.
Gelukkig zijn de enkele reacties die zijn opgetreden allemaal mild van aard en vanzelf weggetrokken.

Wij willen natuurlijk geen enkel risico lopen met jou! Daarom adviseren wij je het volgende:
Wanneer je in aanmerking komt voor het COVID -19 vaccin laat dan GEEN fillers plaatsen tenminste 2 weken vóór de vaccinatie tot 2 weken na het vaccineren.

Iedere vaccinatie (ook het COVID-19 vaccin) zorgt ervoor dat het lichaam een afweerreactie krijgt. Dit is ook de bedoeling. Het COVID-19 vaccin activeert het immuunsysteem zelfs op 2 manieren, vandaar dat we meer bijwerkingen zien dan bij bijvoorbeeld de griepprik. Het afweersysteem gaat dan opzoek naar alles wat niet in het lichaam voor zou moeten komen en kan dan dus ook de pas geplaatste filler aanzien voor “niet lichaamseigen”. Daarnaast kan tot in de 2 weken na de vaccinatie het afweersysteem in opperste staat van paraatheid zijn en daarom ook de filler die in die tijd geplaatst wordt als “vreemd” zien. Daarom adviseren wij een marge van 2 weken aan te houden. De meeste bijwerkingen zijn mild van aard en gaan vanzelf weg. In een enkel geval zijn anti allergietabletten nodig. Er zijn ons geen ernstige complicaties bekend, konden de fillers gewoon blijven zitten en is het effect van de fillers achteraf niet anders.

Bij vragen kun je contact met ons opnemen.

(Dit geldt overigens niet voor botox behandelingen)

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS