fbpx

Fillers

Alle informatie op een rijtje

Fillers

Een filler is een dunne gel die met behulp van een zeer fijne naald in of vlak onder de huid wordt geïnjecteerd, met de bedoeling lokaal vulling en/of versteviging te creëren.


Er bestaan veel verschillende soorten fillers, met uiteenlopende eigenschappen. Cosmetic Clinics werkt uitsluitend met eersteklas fillerproducten op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan dat wat ons bindweefsel zelf produceert. Naarmate we ouder worden, verandert echter de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur en kan het lichaam er steeds minder zelf van aanmaken.


Daarmee neemt ook de vochthuishouding in de huid af, verliest de huid aan volume en stevigheid en ontstaan er rimpels. Hyaluronzuur zet uit en kan tot 30x het eigen volume toenemen (vandaar dat er ook een minimale hoeveelheid wordt geïnjecteerd). Bovendien trekt het extra watermoleculen aan om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. Wij werken met de fillers van Restylane.

Alles over fillers

Fillers worden gebruikt om gebieden in het gezicht aan te pakken, waaronder volumeverlies in de wangen, wallen onder de ogen, lippen, rokerslijntjes, neuslippenplooi, kaaklijn, jukbeenderen, slapen, marionetlijnen en kin.
Een andere, wat minder bekende behandeling met fillers is handverjonging, waarbij de veroudering van de handen wordt bestreden door het toevoegen van volume. Ook hals en decolleté zijn gebieden die behandeld kunnen worden.
Alle behandelingen worden uitgevoerd onder strikte hygiëne- en veiligheidsrichtlijnen en wordt er vooraf altijd een uitgebreid consult gehouden.

Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, is een allergische reactie hierop uitzonderlijk klein. Wat je wel kunt verwachten na de behandeling is het volgende: roodheid, blauwe plekken, zwellinkjes, pijn of stijfheid op de behandelde plekken. Deze verschijnselen verdwijnen meestal na een week (en twee weken in de meest extreme gevallen). Dit zijn overigens reacties op het geven van de injecties zelf en niet op het gebruikte hyaluronzuur.
Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam op natuurlijke wijze weer afgebroken. Dit zorgt ervoor dat een behandeling het beste na enige maanden herhaald kan worden om het gewenste resultaat te behouden. Afhankelijk van het type hyaluronzuur, de locatie van inspuiting, de diepte en de gebruikte techniek, duurt het effect van een behandeling 6 tot 12 maanden. Uit klinische onderzoeken is naar voren gekomen dat na elke herhalingsinjectie het interval tot de volgende behandeling groter wordt, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Behandeling met fillers

 

Na de behandeling kun je het beste het behandelde gebied met rust laten. Je mag de huid niet masseren, de filler heeft zeker 2 weken de tijd nodig om te integreren. Ook warmte, zoals sauna, zonnebank en zon, moet je 2 weken vermijden.
Bij Cosmetic Clinics staat comfort en tevredenheid centraal. Onze artsen luisteren aandachtig naar jouw wensen en helpen graag bij het vinden van de perfecte fillerbehandeling. Wil je eerst advies? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult (informatiegesprek).

 

Voordelen:
• Het verbeteren van de textuur en elasticiteit van de huid
• Het verminderen van rimpels en plooien
• Het verbeteren van de contouren van het gezicht
• Het aanvullen van verloren volume
• Het verbeteren van de jukbeenderen en lippen
• Een snelle en minimale invasieve behandeling

We werken ook met de producten Profhilo en Sculptra. Dit zijn geen fillers en hebben een ander soort werking. Neem een kijkje op de pagina’s van deze producten.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in 2016 in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “praktijkmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401