fbpx

Wat kies ik: botox of fillers?

Veel mensen vragen zich af: “wat is nu eigenlijk het verschil tussen botox en fillers?” Logisch, want beide termen worden veel gebruikt. Ben jij benieuwd naar de verschillen? En wil je weten wat voor jou de beste oplossing is? Esthetisch arts Nicolette Vermeulen geeft antwoord.

Nicolette vertelt: “Botox- en fillerbehandelingen zijn de meest voorkomende esthetische ingrepen in Nederland. Botox en fillers zijn allebei voorbeelden van “injectables”, omdat beide met injecties worden ingebracht. Het grootste verschil is dat fillers volume geven, terwijl botox ervoor zorgt dat spieren zich ontspannen – waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Beide behandelingen vinden plaats zonder te snijden. Ook is het effect van beide tijdelijk.

Botox: minder zichtbare rimpels

Het voordeel van botox is dus dat het lijntjes kan ‘verzachten’ omdat het de spieren laat ontspannen. Een botoxbehandeling heeft daarom vooral effect op rimpels die ontstaan door bewegingen: ‘dynamische rimpels’. Denk maar aan fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Wil je zelf graag wat minder lijntjes in je gezicht? Kies dan voor botox. Het is betaalbaar, snel en geeft een goed resultaat.

Maar botox kan bij nog veel meer klachten helpen:  bijvoorbeeld bij tandenknarsen of overmatig transpireren. Met name mannen kiezen hier vaak voor. Ze laten bijvoorbeeld iedere paar maanden een paar spuitjes in hun oksel plaatsen. Het resultaat? Geen natte plekken meer onder de oksels. Wel zo fijn als je op kantoor in een strak overhemd rondloopt. 

Fillers: voor extra volume

Fillers ‘vullen’ en worden gebruikt in gebieden waar volumeverlies is opgetreden door bijvoorbeeld afname van bot- en vetweefsel en afname van de huidkwaliteit. Het type filler dat we bij Cosmetic Clinics gebruiken is afhankelijk van de oorzaak van het volumeverlies. Wil je bijvoorbeeld volumeverlies opvullen op je jukbeen of je kaak? Dan is uiteraard een veel steviger filler nodig dan voor het behandelen van lippen of fijne lijntjes in het gezicht. Maar ook een litteken dat net wat lager in de huid ligt, kan minder zichtbaar worden door de plek eronder met fillers wat op te vullen. Fillers kennen dus veel toepassingen!

Steeds meer vraag naar injectables

Vanwege de brede toepassing van zowel fillers als botox zijn beide ingrepen erg populair. Er is dan ook een groeiende vraag naar in verschillende leeftijdsgroepen. Ook mannen kiezen er steeds vaker voor om er beter of jonger uit te zien. Bij 1 op de 8 ingrepen gaat het om een man.

Wil je eens gratis overleggen?

Ben je benieuwd hoe fillers of botox jou een jongere uitstraling kunnen geven? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend consult bij ons in. We informeren je graag over alle mogelijkheden, je krijgt persoonlijk advies én je kunt direct al je vragen stellen aan de cosmetisch arts. Dit gratis consult boek je hier.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert werkt sinds 2018 bij Cosmetic Clinics en had altijd al een grote voorliefde voor plastische chirurgie en dan vooral voor de ‘kleine fijne dingen’. “Ik vind het belangrijk om naar het hele gelaat te kijken en dan te adviseren hoe een frisser uiterlijk ontstaat wat er ook natuurlijk uitziet. Dit advies verschilt per persoon. “

Naast chirurgische ingrepen is Marieke ook erg goed in het verkrijgen van een natuurlijke verjonging van het gezicht door fillers te combineren met andere oplossingen en huidverbeteraars.

Marieke behaalde in 2008 haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden en startte in 2011 als huisarts. Al tijdens haar studie deed ze ervaring op binnen de plastische chirurgie en leerde ze onder andere om ooglidcorrecties uit te voeren. Dit vindt ze het mooiste wat er is. Zoals ze zelf zegt: “Kleine veranderingen aanbrengen waar mensen heel blij van worden. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen!”. Vooral de positieve reacties die ik van klanten terugkrijg zijn hartverwarmend: Mensen geven aan dat ze toegankelijker zijn geworden en nu op een andere manier contact maken. Ze zien er frisser en vrolijker uit en zijn meer benaderbaar. Dat maakt mijn werk zo leuk en dankbaar: “Ik maak mensen gelukkiger. Dat is toch fantastisch!

Marieke is bij Cosmetic Clinics dé specialist in ooglidcorrecties en heeft al honderden klanten geholpen. Daarnaast doet ze , fillers, skin enhancers (o.a. Profhilo en euvenus), kinliposucties en andere kleine chirurgische ingrepen.

Voor ooglidcorrecties gebruikt Marieke de Milaan-methode. Hierbij wordt ook de overtollige huid aan de zijkant van het oog verwijderd. Marieke volgt hierbij de lijntjes naar boven. Dit geeft een vrolijker en mooier resultaat dan de standaardmethode. Het lift de ogen als het ware. Klanten kiezen speciaal voor Marieke vanwege deze methodiek van de ooglidcorrectie.Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer en Huissen.

BIG-registratie 69909802601