fbpx

Steeds meer mannen kiezen voor een cosmetische ingreep

Anno 2023 is cosmetische chirurgie hot. Ook steeds meer mannen kiezen voor een spuitje. Afgelopen jaren is dit flink toegenomen. Wist je dat het aantal behandelingen sinds 1997 met maar liefst 325% is gestegen?

400.000 behandelingen per jaar
Volgens een telling van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam worden er in Nederland jaarlijks 400.000 cosmetische ingrepen gedaan. Maar liefst 250.000 keer werd er botox ingespoten. En zo’n 140.000 keer ging het om fillers. De overkoepelende term daarvoor is ‘injectables’.

Steeds meer mannen kiezen voor een spuitje
Ook steeds meer mannen vinden de weg naar de kliniek om met een kleine ingreep een mooi resultaat te krijgen.Logisch natuurlijk, want waarom zou je met een frons rond blijven lopen als je er na een prikje een stuk vrolijker bijloopt? Of waarom zweetplekken onder je strakke overhemd als dit niet nodig is? Hieronder lees je voor welke behandelingen mannen vaak kiezen.

Botox: voor een frisser en blijer gezicht
De meest uitgevoerde behandeling bij mannen is ‘de frons’. Deze staat met stip op nummer 1! Met de tijd wordt je huid wat slapper en een fronsrimpel wordt dan meer zichtbaar. Het resultaat? Een boze of bezorgde blik. Terwijl je harstikke vrolijk bent. Zonde en helemaal niet nodig. Deze fronslijnen kunnen we eenvoudig verhelpen met botox.

Fillers geven je een uitgeruste uitstraling
Zijn de lijntjes in je zicht al erg diep? Dan kun je deze laten vullen met een filler. Een kleine ingreep die je gewoon in de kliniek kunt laten doen. Fillers zijn populair bij mannen, want je kunt dit op veel manieren toepassen. Sommige mannen hebben last van een vermoeide uitstraling. Dit kan komen door het dunner worden van de huid in combinatie met krimping van het skelet. Hierdoor wordt de traangoot meer zichtbaar: de groef tussen het onderooglid en de wang. In de traangoot valt dan een donkere schaduw (beter bekend als een wal of donkere kring). De traangootjes kunnen worden opgevuld met een filler, waardoor de ‘wal’ minder zichtbaar wordt. Dit geeft je een frissere en meer uitgeruste uitstraling. Wil je meer lezen over fillers? Klik hier!

Botox voor droge oksels
Ook botox onder de oksels wordt vaak toegepast bij mannen. Mannen transpireren over het algemeen meer dan vrouwen. Ook is de geur krachtiger. Overmatig transpireren kan je onzeker maken, vanwege de vervelende geurtjes en natte plekken in de kleding. Dit kan gemakkelijk worden opgelost met Botox. Botox blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen en aanzetten tot transpireren. Zo verminder je de zweetproductie en heb je geen last meer van natte plekken in je overhemd.

Gratis consult plannen?
Wil je meer informatie over één van deze behandelingen? Of even sparren met één van onze artsen? Boek dan nu een gratis adviesgesprek! 

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in 2016 in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “praktijkmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401