fbpx

Hoofdpijn en … BOTOX!

Iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn, zowel mannen als vrouwen. Heb je erg vaak last van hoofdpijn, is de pijn heviger en/of heb je er hinder van in het dagelijks leven? Dan is er mogelijk sprake van (spier)spanningshoofdpijn of migraine. Sinds een aantal jaar is botox een goedgekeurde behandeling tegen spanningshoofdpijn en migraine.

Wat is migraine?

Migraine is een aanval van erge hoofdpijn. Een aanval kan een halve dag tot drie dagen duren. De pijn is bonzend, meestal aan één kant van het hoofd. Vaak is er ook sprake van misselijkheid en overgeven. Kort voor de aanval zijn soms schitteringen, flitsen of golvende beelden zien.

Wat is spanningshoofdpijn?

De pijn zit aan beide kanten van je hoofd, rondom je hoofd of in de nek. De pijn is drukkend, knellend of als een strakke band om het hoofd. De pijn is licht tot matig. De spieren van de schouders, nek en schedel zijn vaak extra gevoelig. Je kunt ook last hebben van fel licht of hard geluid. Misschien heb je minder zin in eten, maar je bent niet misselijk. Bij inspanning, zoals traplopen, wordt de pijn niet erger. De pijn duurt minuten tot vele dagen. Bij spanningshoofdpijn lukt het meestal wel om door te gaan met je bezigheden.

Botox als behandeling voor spanningshoofdpijn en migraine

Het spreekt natuurlijk vanzelf dat je eerst met je hoofdpijnklachten naar de huisarts gaat. Deze kan met jou bespreken of er sprake is van spanningshoofdpijn dan wel migraine. Ook zijn er verschillende medicijnen en zal de huisarts je misschien naar de neuroloog verwijzen. Heb je echter al lange tijd klachten, heb je alles zorgvuldig met je huisarts besproken, werken de medicijnen niet of niet voldoende? Of wil je liever geen medicijnen nemen? Dan ben je van harte welkom om met ons te bespreken of botox wellicht iets voor jou kan betekenen.

Botox kan werken tegen zowel spanningshoofdpijn als migraine. Botox is een spierverslapper. Eén van de mogelijke uitlokkers van migraine is namelijk het onwillekeurig aanspannen van spieren. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een mengbeeld (je hebt beide vormen van hoofdpijn).

Hoe werkt botox bij migraine en spanningshoofdpijn?

Door het inspuiten van botox in verschillende spieren, kan deze niet meer aanspannen. Het zorgt er niet voor dat de pijn helemaal verdwijnt, echter deze vermindert in intensiteit van de pijn en bij de migraine de aanvallen.

Samen met de arts bekijk je waar in jouw persoonlijke geval de botox het beste zou kunnen werken. Enige voorbeelden van vaak gebruikte zones zijn:

* Het voorhoofd

* De nek (bij hoofdpijn die opstijgt vanuit de nek)

* De kaakspier (bij hoofdpijn door bijvoorbeeld tandenknarsen).

De behandeling

Na een intake beslis je samen met de arts welke zones behandeld gaan worden. In iedere zone krijg je een paar kleine prikjes om de botox in te spuiten. De behandeling duurt maximaal 15 minuten. De effecten zijn na een kleine week te bemerken en kunnen de eerste keren 3 tot 4 maanden aanhouden. Wanneer je de botox behandeling blijft continueren, zien we vaak dat het interval van de behandeling steeds groter wordt, tot wel een half jaar.

Kosten van de behandeling

De kosten zijn afhankelijk van hoeveel zones er behandeld worden.

Geïnteresseerd? Heb je ervaringen, heeft het wel of niet gewerkt? Deel ze met ons!

Neem contact op door te klikken op onderstaande button.

Marieke van Hemert, esthetisch arts en huisarts

Zie ook www.thuisarts.nl

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “kliniekmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401

Marieke van Hemert

Marieke van Hemert werkt sinds 2018 bij Cosmetic Clinics en had altijd al een grote voorliefde voor plastische chirurgie en dan vooral voor de ‘kleine fijne dingen’. “Ik vind het belangrijk om naar het hele gelaat te kijken en dan te adviseren hoe een frisser uiterlijk ontstaat wat er ook natuurlijk uitziet. Dit advies verschilt per persoon. “

Naast chirurgische ingrepen is Marieke ook erg goed in het verkrijgen van een natuurlijke verjonging van het gezicht door fillers te combineren met andere oplossingen en huidverbeteraars.

Marieke behaalde in 2008 haar artsdiploma aan de Universiteit van Leiden en startte in 2011 als huisarts. Al tijdens haar studie deed ze ervaring op binnen de plastische chirurgie en leerde ze onder andere om ooglidcorrecties uit te voeren. Dit vindt ze het mooiste wat er is. Zoals ze zelf zegt: “Kleine veranderingen aanbrengen waar mensen heel blij van worden. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen!”. Vooral de positieve reacties die ik van klanten terugkrijg zijn hartverwarmend: Mensen geven aan dat ze toegankelijker zijn geworden en nu op een andere manier contact maken. Ze zien er frisser en vrolijker uit en zijn meer benaderbaar. Dat maakt mijn werk zo leuk en dankbaar: “Ik maak mensen gelukkiger. Dat is toch fantastisch!

Marieke is bij Cosmetic Clinics dé specialist in ooglidcorrecties en heeft al honderden klanten geholpen. Daarnaast doet ze , fillers, skin enhancers (o.a. Profhilo en euvenus), kinliposucties en andere kleine chirurgische ingrepen.

Voor ooglidcorrecties gebruikt Marieke de Milaan-methode. Hierbij wordt ook de overtollige huid aan de zijkant van het oog verwijderd. Marieke volgt hierbij de lijntjes naar boven. Dit geeft een vrolijker en mooier resultaat dan de standaardmethode. Het lift de ogen als het ware. Klanten kiezen speciaal voor Marieke vanwege deze methodiek van de ooglidcorrectie.Marieke werkt op de locaties Amersfoort, Deventer en Huissen.

BIG-registratie 69909802601