fbpx

Hoe strakker hoe mooier OF….. toch niet?! Deel 1

Soms krijg ik een vraag waar ik “nee” op wil antwoorden.
Doe ik dat ook of neem ik iets meer tijd om samen met de klant te kijken wat zij of hij wil bereiken?
Een paar voorbeelden: een in mijn ogen mooie jonge vrouw van 25 die haar (prachtig strakke) kaaklijn wil laten veranderen in een kaaklijn die zij op een Social Media foto heeft gevonden. Een vrouw van 35 met lippen die zichtbaar al heel wat milliliters filler heeft laten plaatsen en vraagt om meer volume maar toch “natuurlijk”….
En ook minder extreme voorbeelden: een 40-jarige vrouw die vraagt om behandeling van frons-, en voorhoofdslijnen en de kraaienpootjes met de opmerking erbij “dat het helemaal strak moet zijn”. Meer over dit laatste voorbeeld in de volgende blog.
Niks is makkelijker dan doen wat er gevraagd wordt maar voor mij ook niks onbevredigender dan zo mijn werk te doen.

Met de jonge vrouw van 25 ging ik het gesprek aan: waarom wilde ze dit, wat had ze al eerder laten doen en wat zou ze er mee willen bereiken? Belangrijk is hiervoor de tijd te nemen, de vraag achter de vraag te zoeken en samen te kijken naar de foto’s die ze heeft meegenomen en de foto’s die wij van haar hebben gemaakt. Samen hebben we overlegd, besproken wat technisch kan en wat het zou kunnen betekenen voor haar uitstraling. Ook hadden we een leuk gesprek over uniek zijn. Denk je dat ze zich uiteindelijk heeft laten behandelen…?

Ook met de vraag naar natuurlijke lipfillers in een inmiddels al onnatuurlijk gevulde lip ging ik het gesprek aan. Hierin legde ik haar uit dat uit onderzoek is gebleken dat we het ‘nieuwe’ uiterlijk al snel als ‘gewoon’ gaan beschouwen. In een onderzoek werden aan proefpersonen 5 lippen getoond, oplopend in volume. Er werd gevraagd wat ze het mooiste vonden en vervolgens werd de proefpersonen gevraagd enige tijd naar een foto met extreem gevulde lippen te kijken. Daarna werd opnieuw gevraagd welke lippen ze als mooiste beoordeelden. Na het zien van de extreem gevulde lippen schoven de proefpersonen direct op naar een iets gevuldere lip. Oftewel: wanneer je je eigen gevulde lippen elke dag ziet, is de kans groot dat je daarna nog verder gevulde lippen wil waarvan wij intussen weten dat vrijwel niemand dat nog mooi vindt.

Al deze factoren wegen mee in de voorlichting aan je klant en zijn dus “maatwerk”.
Het behandelen met injectables is geen standaard “u vraagt wij draaien” behandeling. Belangrijke aspecten zijn aandacht voor de klant, het bespreken van de doelen die de klant wil bereiken en eerlijke voorlichting over de haalbaarheid waarin alle aspecten van de behandeling en het resultaat besproken worden.
Daarom ben ik zo blij te werken in een kliniek waar aandacht en tijd voor de klant bovenaan staan.

En…. antwoord op de vraag in de titel van dit blog: Nee, strakker is zeker niet altijd mooier!

Nicolette Vermeulen
Esthetisch arts

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld
                                                             

Monique Kuiper

Monique voltooide in 2007 haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en heeft ruim 13 jaar haar eigen schoonheidssalon in Putten gehad.

Werkte daarvoor als secretaresse, zowel medisch als in het bedrijfsleven. Dienstverlening zit in de genen van deze geboren en getogen Rotterdamse!

Kwam in 2016 in contact met Cosmetic Clinics toen ze na lang nadenken, veel aarzelingen en ruime research had besloten in de salon haar klanten behandelingen met injectables te willen aanbieden.

De samenwerking met Cosmetic Clinics beviel haar zo goed, dat ze na korte tijd ook binnen de kliniek haar steentje ging bijdragen aan de groei van dit jonge bedrijf. Nu is Monique “praktijkmanager” van Cosmetic Clinics, en als zodanig geeft ze richting, ondersteunt ze de artsen en is ze de verbindende schakel tussen behandellocaties en kliniek.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Melinda Aupers

Melinda volgde een meerjaren opleiding tot managementassistent en maakte zich daarnaast een aantal voor haar vak relevante, nuttige en efficiënte digitale vaardigheden eigen.

Werkte jarenlang als productieassistent bij een filmproductiemaatschappij alvorens de stap te maken naar office manager. Werkt sinds 2014 op eigen kracht omdat die mate van zelfstandigheid en flexibiliteit goed bij haar past en potentiële opdrachtgevers aanspreekt. Kwam via een van haar klanten in contact met Cosmetic Clinics, waar ze haar administratieve en organisatorische ei goed kwijt kan. 

Voelt zich, als people person, aangesproken door het thema dat Cosmetic Clinics drijft: mensen helpen zich beter in hun vel te voelen. Vindt het daarnaast heel prettig om deel uit te maken van een betrokken team en van de dynamische werkomgeving die een cosmetische kliniek met zich meebrengt.

Nicolette Vermeulen

Nicolette Vermeulen vindt de relatie met haar klanten ontzettend belangrijk. Ze krijgt energie van “langdurige relaties opbouwen met klanten”. Nicolette behaalde haar artsdiploma aan de Universiteit Utrecht in 1993 en heeft talloze studies en trainingen gedaan op het gebied van de cosmetische geneeskunde. Tot voor kort werkte zij ook 21 jaar als fertiliteitsarts, ook een vak waarbij naast vaardigheden goede communicatie essentieel is.

Nicolette is cosmetisch arts KNMG. Dit keurmerk staat voor een gekwalificeerd en gecontroleerd professional in het vakgebied cosmetische geneeskunde. Zij voldoet hiermee aan de eisen die door de beroepsvereniging NVCG aan gecertificeerde cosmetisch artsen zijn gesteld. Ze heeft veel kennis over verouderingsprocessen en de effecten ervan op het gezicht. Ook weet ze veel over de anatomie van de diepere structuren onder de huid. Deze diepe theoretische kennis zorgt ervoor dat ze jou een gedegen advies kan geven.

Kenmerkend voor Nicolette is dat ze geïnteresseerd is in de vraag achter de vraag. Wat beweegt jou? Wat wil je bereiken? Ze hoort graag wat voor jou belangrijk is:

Samen met de klant puzzelen wat past binnen de wensen en mogelijkheden; dat vind ik fantastisch!”.

Nicolette kan je adviseren welke behandeling je het mooiste resultaat geeft, met name op het gebied van injectables. Ze kan je op strategische plekken een mooie en natuurlijke lift geven. Met subtiele behandelingen kan je er bijvoorbeeld frisser of minder vermoeid uit komen te zien. Ook fillers in je lippen kunnen je nét dat beetje extra volume en uitstraling geven. Of misschien merk je dat je huid door veroudering wat stevigheid en elasticiteit is verloren? Ook dan helpt Nicolette je graag om je weer te laten stralen!

Voor Cosmetic Clinics doet Nicolette , fillers, overige injectables (Profhilo, XL Hair, skinboosters) en kleine plekjes verwijderen.

Nicolette werkt op de locaties Amersfoort, Emmeloord,  Hoofddorp.

BIG-registratie 09041521401