Ooglidcorrecties

De ogen vormen letterlijk en figuurlijk het middelpunt van je gezicht. Sommige mensen hebben last van hangende oogleden waardoor ze er altijd vermoeid uitzien of zelfs last van fysieke klachten krijgen zoals hoofdpijn, erg vervelend! Een uitkomst voor hangende ogen is een ooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat je de uitgeruste, frisse oogopslag van vroeger weer terug krijgt. Z’n dergelijke behandeling kan er zelfs ook voor zorgen dat de fysieke klachten zoals hoofdpijn verdwijnen.

Wat zijn hangende oogleden?

De huid van de bovenoogleden is kwetsbaar en dun en daardoor sneller geneigd tot uitrekken. Doordat we ouder worden, kan er huidoverschot ontstaan. De oogleden gaan overhangen waardoor kijken extra vermoeiend kan zijn ten opzichte van iemand die dat niet heeft.


Hangende oogleden zorgen dus niet alleen voor hoofdpijn, het kan ook voor vermoeide ogen zorgen. Dat komt omdat de huidplooien zowel aan de bovenkant als onderkant kan hangen waardoor kijken extra vermoeiend kan zijn ten opzichte van iemand die dat niet heeft.

Hangende oogleden geven niet alleen fysieke klachten maar zorgen ook voor een ander aanzicht. Het zorgt er namelijk voor dat je er altijd vermoeid uitziet terwijl je dat niet bent, erg zonde dus.

Wist je dat een ooglidcorrectie een van de meest uitgevoerde cosmetische ingreep is? Het geeft niet alleen een minder zware en vermoeide blik, maar zorgt ook voor een jeugdige uitstraling.

Hoe behandel je hangende bovenoogleden?

Wij kiezen voor een bovenooglidcorrectie met de Milaan methode. Goede kans dat je nog nooit gehoord hebt van de Milaan methode. En dat kan kloppen, want er zijn nog niet zoveel klinieken in Nederland die een bovenooglidcorrectie volgens deze methode doen. Echter, deze methode wint steeds meer terrein. En wij zijn trots dat wij deze methode gebruiken, omdat wij vinden dat het resultaat veel mooier is.

Bij de meest gebruikte methode wordt alleen huid boven het oog verwijderd. Bij de Milaan methode wordt het stukje huidoverschot in de vorm van een ellips verwijderd (zie foto). Er wordt meer huid weggehaald aan de zijkant, waardoor er een beter resultaat wordt bereikt. Want juist daar zit te veel huidoverschot, daar hangt de meeste huid over het oog.

Nog een voordeel van deze methode; het littekentje aan de zijkant van het oog ziet er precies uit als een kraaienpootje. Na ongeveer een half jaar is dit litteken nauwelijks zichtbaar.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Tijd

60 – 75 minuten 

Werking

10 – 15 jaar

De voordelen van de Milaan-methode op een rij

Wij kiezen er bewust voor om bovenoogleden te corrigeren volgens de Milaan-methode, en dit is waarom:

  • De Milaan methode geeft naar ons inziens een mooier resultaat.
  • De kans op zwellingen en blauwe plekken is minder dan bij de standaard methode.
  • Het huidoverschot wordt aan de zijkant weggehaald, hierdoor pak je de gehele plek aan en niet alleen het overtollige huid boven de oog. 
  • Het litteken valt vaak samen met een kraaienpootje, in de meeste gevallen is die binnen een half jaar is niet weg of niet meer storend. 
Ooglidcorrectie Milaan methode

Voor en na een ooglidcorrectie

Voor ooglidcorrectie11Na ooglidcorrectie11
ooglidcorrectie beforeOoglidcorrectie after
Voor ooglidcorrectie9Na ooglidcorrectie9
ooglidbehandeling voorooglidbehandeling na

Wat kost een ooglidcorrectie?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialist van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Dit kunnen we het beste bepalen bij een vrijblijvend consult waarbij de arts alle mogelijkheden met je doorneemt.

Allereerst wordt het gebied verdoofd, waarna je geen enkele pijn meer voelt. Na het aftekenen wordt er een sneetje in de oogplooi gemaakt en overtollig huid weggehaald.

Doordat het litteken precies in de oogplooi valt, is het later niet zichtbaar. De snee wordt gehecht en na een week worden de hechtingen verwijderd.

 

Na de ingreep is het gebied rondom de ogen gezwollen en zullen er blauwe plekken ontstaan. De blauwe plekken en zwellingen zijn na 2 weken meestal verdwenen.

Hoe meer rust je houdt na de ingreep, des te sneller en mooier het genezingsproces zal verlopen.

Wij adviseren je de eerste week geen zwaar lichamelijk werk te doen en zeker geen drukverhogende momenten op te zoeken. Je ontvangt voor de ingreep advies over wat je beter wel of niet kunt doen.

Vanuit de basisverzekering wordt dit niet vergoed. Als je een aanvullende polis heeft, kun je navragen bij je ziektekostenverzekering of een deel van de kosten wordt vergoed. Dit is alleen het geval als de ooglidcorrectie een medische oorzaak heeft.

Lenzen dragen mag weer na het verwijderen van de hechtingen, mits niet te hard aan het ooglid getrokken hoeft te worden.

Over het algemeen wordt er een termijn van 10 tot 15 jaar voor gerekend. Het is aan te raden om de huid in de komende jaren extra aandacht te geven zodat het maximale resultaat uit de ingreep bereikt wordt.

Doorgaans is het verstandig om de eerste week na de ingreep rustig aan te doen. Regel hierbij is dat je geen “druk verhogende momenten” opzoekt. Rust is van invloed hoe snel de zwellingen en blauwe plekken verdwijnen.

Uiteraard, dat is ook een reden dat veel mensen het willen doen. Echter, geeft het geen garantie, maar de overtollige huid hoeft niet meer door de wenkbrauwen naar boven getrokken te worden wat dus vaak zorgt voor minder hoofdpijn.

Mensen die met de ‘’standaard’’ manier een ooglidcorrectie hebben gehad behandelen we ook met de Milaan methode. Daardoor kunnen we een extra stukje huid aan de zijkant corrigeren waardoor er een beter resultaat kan worden behaald.