Ogen

Je ogen zorgen niet alleen voor je zicht, maar spelen ook een belangrijke rol in je gezichtsuitdrukking. Je kan zoveel zien aan iemands ogen. Is iemand vrolijk, of kijkt iemand juist nors, ben je uitgerust of zijn je ogen omringd door diepe wallen?
Het kan vervelend zijn als je ogen niet weerspiegelen hoe je je daadwerkelijk voelt, bijvoorbeeld omdat je wenkbrauwen hangen of je permanent wallen hebt. Gelukkig kun je hier gemakkelijk iets aan laten doen zodat jouw ogen weer uitstralen hoe jij je voelt!

Wat zijn wallen en donkere kringen onder je ogen?

“Je ziet er moe uit.” “Heb je slecht geslapen?” “Je bent toch niet ziek?” Een paar van de vragen die je kunt krijgen als je donkere kringen, zakjes, wallen of vetkussentjes onder je ogen hebt, of bijvoorbeeld last hebt van ingevallen onderoogleden. Als je niet moe was, dan word je dat vanzelf van deze vragen!

De stand en het volume van het jukbeen kunnen invloed hebben op je ogen. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat het bot krimpt als gevolg van veroudering, of door een veranderende vethuishouding in het gebied rondom de ogen. Ook het overschot aan vet, vocht of huid kan zorgen voor wallen. Dit kan ervoor zorgen dat je ogen niet altijd meer uitstralen hoe je je voelt. Een gevolg hiervan is dat je permanente wallen of kringen onder je ogen kunt krijgen.

Hoe behandel je wallen en donkere kringen onder je ogen?

Maar wat te doen tegen deze wallen? Een chirurgische ingreep is gelukkig niet altijd noodzakelijk, ook met de juiste filler kan veilig een uitstekend resultaat behaald worden die de wallen onder je ogen verminderen.

Afhankelijk van de oorzaak van de wallen heb je de volgende behandeling nodig:

Donkere kringen door volumetekort: Fillers
Donkere kringen of vochtwallen: Skinbooster

Daarnaast krijgen rimpels minder kans als de huid verstevigd wordt met skinboosters door middel van RRS eyes, die bovendien het huidfunctioneren bevorderen met als resultaat een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Aliaxin, Juvéderm of RRS eyes

Tijd

10 – 30 minuten 

Werking

6 maanden

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes, de rimpeltjes naast je ogen die ontstaan als je lacht, daarom ook wel lachrimpels genoemd, zijn vaak zeer charmant, en heel natuurlijk. Maar het kan ook teveel worden. Door te lachen of te knijpen, wordt de huid bij de ogen op steeds dezelfde plaats dubbelgevouwen. Omdat de huid ouder wordt en hiermee zijn soepelheid verliest, en minder elastisch wordt, trekken de plooien niet meer glad en blijven de rimpels ook in rust zichtbaar. Dit zorgt ervoor dat je gezicht er ouder uit gaat zien.

Hoe behandel je kraaienpootjes?

Maar wat kun je doen tegen kraaienpootjes? Lachrimpels kunnen vaak gemakkelijk behandeld worden met botox. De botox ontspant de spiertjes in dit gebied en kan de kraaienpootjes veilig en aanzienlijk verminderen. In sommige gevallen zelfs helemaal laten verdwijnen. Al na enkele dagen na de behandelingen kunnen de resultaten zichtbaar worden wat zorgt voor een frissere uitstraling.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten 

Werking

3 tot 5 maanden

Wat zijn hangende wenkbrauwen?

Naarmate je ouder wordt verliest je huid steeds meer zijn elasticiteit die het vroeger wel had. Dit is niet altijd erg, maar kan op sommige plekken voor vervelende beperkingen zorgen. Bijvoorbeeld bij je wenkbrauwen. Door hangende wenkbrauwen kan het namelijk zijn dat je een vermoeide of boze uitdrukking krijgt of dat het zelfs je gezichtsveld beperkt. Een wenkbrauwcorrectie kan hier verandering in brengen.

Hoe behandel je hangende wenkbrauwen?

Door een wenkbrauwlift komen de wenkbrauwen weer wat hoger te staan. Een wenkbrauwlift kan op verschillende manieren gedaan worden. Een wenkbrauwlift met botox kan bijvoorbeeld een mogelijkheid zijn, maar in sommige gevallen is het beter om een strook huid boven de wenkbrauwen te verwijderen. Afhankelijk van de behandelmethode kan het herstel langer of korter duren.

Tijdens het intakegesprek met een specialist van Cosmetic Clinics zal bepaald worden welke behandelmethode het beste past bij jouw situatie.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten 

Werking

3 tot 5 maanden

Tarieven

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Het doel van de behandeling is natuurlijk dat er iets veranderd rond je ogen. Wij streven altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. 

Over het algemeen blijft het effect van botox voor 3 tot 4 maanden zichtbaar. Hoe lang het zichtbaar blijft, is vooral afhankelijk van de sterkte van jouw spieren.

Na een behandeling met botox of fillers kun je direct weer je dagelijkse activiteiten oppakken. Wel kan het zijn dat de plek waaraan je behandeld bent er nog enige tijd anders uit ziet.