HIFU

4D HIFU Ultherapie behandeling – voor verstrakking en versteviging van de huid 

Wat is HIFU?

HIFU is een huidverjongende behandeling voor verstrakking en versteviging van de huid maar dan zonder botox en  fillers. HIFU staat voor High Intense Focused Ultrasound.
Met ultrageluidsgolven wordt diep in de huid het onderhuids bindweefsel verwarmd (tot in de SMAS laag).

Onderzoekers hebben geconcludeerd dat deze techniek in staat is om diep in de huid energie af te leveren, voor het selectief verwarmen van het dermale en sub-dermale weefsel; op een manier dat oppervlakkig en omringend weefsel niet aangetast wordt.
Er ontstaat een wondgenezingsreactie waardoor nieuw collageen ontstaat en samentrekking van het weefsel. Dit leidt tot geleidelijk liften en verstrakken van de huid.
Er is geen downtime, dat wil zeggen dat er geen hersteltijd is.

Voor wie is HIFU?

HIFU is vooral geschikt voor mensen met een ouder wordende huid die liever geen fillers of botox willen. De behandeling is makkelijk te toe passen en heeft nauwelijks bijwerkingen. Door de HIFU behandeling wordt de huid van het gezicht, hals of decolleté op een natuurlijkere manier gelift en verstevigd.

HIFU is geschikt voor mannen, vrouwen en iedere huidskleur. Verzorging van de huid is erg belangrijk na de behandeling. Je krijgt van ons een masker voor thuisgebruik (is inclusief) en advies voor overige huidverzorgingsproducten.

De zones die behandeld kunnen worden zijn:
– Voorhoofd
– Wenkbrauwlift
– Kraaienpootjes
– Wangen
– Neuslippenplooi
– Rond de mond
– Kaaklijn
– Onderkin
– Hals
– Decolleté

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

HIFU

Tijd

45-90 minuten 

Werking

6 tot 12 maanden

Resultaten van een HIFU behandeling

Het resultaat van de behandeling is niet direct zichtbaar, dat is pas na 2-3 maanden. Collageen aanmaak heeft immers tijd nodig. Afhankelijk van de conditie van de huid geeft HIFU al na één behandeling resultaat.

De duur van de resultaten van de behandeling verschillen van persoon tot persoon. Goede huidverzorging en zonbescherming is van groot belang. Daarnaast heeft een gezonde levensstijl een positief effect op de huid.

 

HIFU combineren

HIFU is erg mooi te combineren met fillers, botox of Profhilo. Wij adviseren eerst de HIFU behandeling te ondergaan om het resultaat te beoordelen. Later kan de finishing touch gedaan worden met andere behandelingen.

Contra-indicaties van een HIFU behandeling zijn:

– Injectables korter dan 6 weken geleden
– Hartritmestoornis
– Pacemaker
– Gebruik van bloedverdunners
– Infecties
– Herpesinfectie (koortslip)
– Open acné
– Open wonden
– Immuunstoornissen
– Hart-, lever en nierfalen
– Zwangerschap
– Epilepsie

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een HIFU behandeling voor jou geschikt is? Maak een afspraak voor een intake gesprek, dit is gratis en vrijblijvend. De HIFU behandeling wordt in Amersfoort gedaan.

Risico's en complicaties HIFU

De behandeling is niet geheel gevoelloos, je kan een warmte prikkeling of een tinteling voelen. Als je overgevoelig bent of geen pijn wilt voelen, kun je voor de behandeling een pijnstilling innemen (bijv. paracetamol).

Er zijn weinig risico’s of complicaties bekend bij een HIFU behandeling. Na de behandeling kan de huid licht rood of iets gezwollen zijn en je kunt wat tintelingen ervaren. Dit trekt na een paar uur weg. Na de HIFU behandeling moet je de eerste 2 weken warmtebronnen vermijden, zoals de zon, sauna en zonnebank. Blijf de eerste 2 dagen na de behandeling uit de zon.

Wat kost een HIFU behandeling?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Bekijk hier onze uitgebreide nazorg. 

HIFU is niet helemaal zonder pijn, maar het mag ook niet heel pijnlijk zijn. De meeste mensen ervaren het als gevoelig, maar wel te doen. Je kunt er voor kiezen om vlak voor de behandeling 2 tabletten Paracetamol te slikken. 

In principe is één behandeling voldoende. Mocht een tweede behandeling nodig zijn, dan kan dit op z’n vroegst 3 maanden na de eerste behandeling gedaan worden.

Het is mogelijk dat je 6 tot 12 maanden na de behandeling nog steeds verbeteringen constateert. 

Ja, dat kan zeker. Juist de combinatie met andere behandelingen, zoals Profhilo, botox, fillers of een behandeling bij de schoonheidsspecialiste zorgt voor een nog mooier resultaat. Doe dit pas op z’n vroegst 2 weken na de HIFU-behandeling. 

Als je een filler-, of botoxbehandeling hebt ondergaan, moet je minimaal 6 weken wachten voordat je een HIFU behandeling laat doen. 

Na een HIFU behandeling moet je minimaal 2 weken wachten voor iedere andere behandeling.