Radiesse®

De Radiesse® filler is een unieke, veelzijdige filler. Door toevoeging van calciumhoudende microsferen geeft de filler niet alleen een liftend effect, maar stimuleert hij ook de aanmaak van nieuw collageen. Bij veel mensen houdt dit effect een jaar aan, vaak zelfs langer.

Verder geeft Radiesse® in vergelijking met andere fillers meer verbetering van de huidkwaliteit en een natuurlijk resultaat.

Wij vinden het niet gek dat iedereen fan is van deze filler.

Welke gebieden kunnen behandeld worden met Radiesse®?

Onder andere:

 • Wangen
 • Neuslippenplooi
 • Marionetlijnen, dit zijn de lijnen die van de mondhoeken beneden naar de kaak lopen
 • Kaaklijnen
 • Kin
 • Handen

Hoe gaat een behandeling met Radiesse® in z’n werk?

Radiesse® wordt in kleine hoeveelheden met een dunne naald of canule in de huid gebracht. Er is direct een zichtbaar effect. De toename van collageen start enkele weken na de behandeling waardoor het resultaat na enkele weken/maanden nog verder toeneemt.

De slappe huid wordt strakker en elastischer. Uiteindelijk breekt je lichaam zowel de gel als de microsferen geleidelijk, maar volledig af. Het nieuw aangemaakte collageen blijft langer bestaan. Je huid verstevigen met Radiesse® gebeurt dan ook op natuurlijke wijze.

Hoe lang heb ik resultaat van Radiesse®?

Het resultaat van Radiesse® houdt door de aanmaak van nieuw eigen collageen langer aan dan het resultaat van een gewone filler. Na 1-2 behandelingen in het eerste jaar is een vervolgbehandeling vaak pas na 1½ jaar nodig.

De individuele resultaten zijn afhankelijk van leeftijd, huidtype, levensstijl, metabolisme en de behandelde zone.

Op de website www.radiesse.nl kunt u nog meer informatie over dit prachtige product vinden.

JA. IK WIL EEN AFSPRAAK MAKEN: IS RADIESSE® GESCHIKT VOOR MIJ?

 

Botox (Botuline Toxine A)

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van natuurlijk eiwit die spierkracht tijdelijk vermindert (door blokkering van de zenuwimpuls die voor het samentrekken van de spier zorgt). De huid rondom de spier komt tot rust waardoor rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Daarom is botox voor sommige rimpels effectiever dan fillers, en voorkomt het vorming van nieuwe rimpels. Met name rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes hebben veel baat bij een behandeling met botox.

Dit van oorsprong geneesmiddel wordt als volkomen veilig beschouwd. Het effect van botox is niet blijvend, het kan echter veilig en probleemloos worden herhaald. Bij vakkundige toediening ziet een gezicht er na behandeling heel natuurlijk en ontspannen uit.

botox

Botox  werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren ’90 wordt botox op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Merknamen zijn bijvoorbeeld Botox, Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin en Bocouture. De meest bekende merknaam is Botox, waardoor men ook wel spreekt over een “botoxbehandeling”.

Behalve bij cosmetische correcties, kan Cosmetic Clinics botox ook voor je inzetten als je last hebt van tandenknarsen, overmatig transpireren of migraine.

In onze cosmetische kliniek wordt gewerkt met Bocouture en Azzalure.

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS

Fillers

Een filler is een dunne gel die met behulp van een zeer fijne naald in of vlak onder de huid wordt geïnjecteerd, met de bedoeling lokaal vulling en/of versteviging te creëren. Er bestaan veel verschillende soorten fillers, met uiteenlopende eigenschappen. Cosmetic Clinics werkt uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons bindweefsel zelf produceert. Naarmate we ouder worden, verandert echter de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur en kan het lichaam er steeds minder zelf van aanmaken. Daarmee neemt ook de vochthuishouding in de huid af, verliest de huid aan volume en stevigheid en ontstaan er rimpels. Hyaluronzuur zet uit en kan tot 30x het eigen volume toenemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden. Wij werken met Stylage, Belotero en Radiesse.

voorhoofdrimels_fronsrimpels

Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam herkend als ‘eigen’ en dus op natuurlijke wijze weer afgebroken. Een behandeling kan dan ook het beste na enige maanden herhaald worden om het gewenste resultaat te behouden. Afhankelijk van het type hyaluronzuur, de locatie van inspuiting, de diepte en de gebruikte techniek, duurt het effect van een behandeling 6 tot 12 maanden. Uit klinische onderzoeken is naar voren gekomen dat na elke herhalingsinjectie de interval tot de volgende behandeling groter wordt, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Een behandeling met onze hyaluronzuurfillers is volkomen veilig. Van de 100.000 door de producent verkochte injecties is tot nu toe geen enkel probleem gemeld. Omdat het een lichaamseigen stof is, ligt een allergische reactie ook niet voor de hand. Wat u wel kunt verwachten meteen na de behandeling zijn roodheid, blauwe plekken, zwellinkjes, pijn of stijfheid op de behandelde plekken. Deze verschijnselen verdwijnen meestal na een paar dagen, soms een week (twee weken in extreme gevallen). Dit zijn reacties op het geven van de injecties zelf en niet op het hyaluronzuur.

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS

na_fillers

Profhilo, een nieuwe huidverbeteringstechniek

Naarmate we ouder worden nemen de niveaus van hyaluronzuur , die we allemaal van nature in ons lichaam hebben, af. Onze huid ziet er droger uit, verliest haar stevigheid en haar jeugdige glans, wat resulteert in wat huidverzorgingsspecialisten huidveroudering noemen.

PROFHILO® IS GEEN FILLER, MAAR ZET DE HUID ZELF AAN TOT ACTIE

Profhilo® is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur zonder chemische toevoegingen. De werking van Profhilo® is te danken aan het feit dat de aanmaak van collageen (type 1,3, 4 en 7), en elastine gestimuleerd wordt. Dit wordt  “bioremodeling” genoemd. De huid wordt weer stevig en gezond in de verschillende huidlagen.

Profhilo® verbetert de teint, textuur, hydratatie en uitstraling van de huid. Ook zorgt het voor meer elasticiteit. De methode is zeer geschikt voor mensen die last hebben van huidveroudering, volumeverlies in het gezicht of een doffe of vermoeide huid.

Een belangrijk voordeel is dat je met Profhilo® de huid kunt verjongen zonder volume te geven aan je gezicht. De huid wordt daadwerkelijk herstelt, huidverslapping wordt aangepakt.

Welke indicaties kun je met Profhilo® behandelen?

Profhilo® is geschikt voor iedereen met tekenen van huidveroudering. De behandeling is geschikt voor de behandeling van huidverslapping van het gezicht, de hals, het decolleté, de handen, knieën en zelfs de bovenarmen.

Profhilo®:

 • geeft natuurlijk resultaat
 • vermindert fijne lijntjes
 • verstevigt de huid
 • maakt de huid rustiger; poriën worden kleiner, acne en kleine ontstekingen verminderen
 • huidaandoeningen als eczeem nemen af

De behandeling

Er zijn 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van 2-4 weken, afhankelijk van de mate van huidveroudering. Omdat de huid door deze behandeling zelf aan het werk gezet wordt, zie je niet meteen resultaat. Vaak zie je wel al dat de huid beter gehydrateerd is. Vanaf 6 weken na de eerste behandeling is het positieve effect steeds duidelijker, dit komt omdat de aanmaak van collageen en elastine tijd nodig heeft.

De behandeling is snel, nauwelijks pijnlijk en de kans op bijwerkingen is klein. Het gezicht wordt behandeld met 5 injecties aan beide kanten. Hierdoor is het ook prima in te plannen tussen werkzaamheden door.

De behandeling kan op meerdere zones toegepast worden en kan ook gecombineerd worden met andere behandelingen.

Hoe lang houdt het effect van de behandeling aan?

Het is afhankelijk van de conditie van de huid hoe lang deze verbeteringen zichtbaar blijven. Geadviseerd wordt om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden. Immers: het verouderingsproces gaat gewoon door.

Skinboosters

Skinboosters, ook wel “mesotherapie” genoemd, zijn behandelingen waarbij heel kleine hoeveelheden werkzame stoffen met behulp van een meso-injector in de huid worden ingebracht. Het bijzondere aan de meso-injector is dat iedere injectie kaarsrecht en zo snel wordt toegebracht, dat u vrijwel geen pijn ervaart. Omdat injectiediepte, druppelgrootte en druk instelbaar zijn, heeft onze arts alles in handen om de behandelingen volledig individueel te maken en dus precies aan te passen aan wat u nodig heeft.

Skinboosters bevatten meer dan 50 voedende elementen zoals hyaluronzuur, mineralen, essentiële aminozuren en vitaminen. Deze ingrediënten bevorderen de totale huidfunctie.

Bij Cosmetic Clinics worden twee soorten skinboosters gebruikt: XL-hair en RRS-eyes.

skinboosters

De skinbooster RRS eyes wordt met name gebruikt bij donkere kringen onder de ogen, slappe huid en vermoeide ogen. Na een kuur van RRS eyes – wij adviseren 4 behandelingen – is het effect een jonger uitziende, gezonde huid met een frissere teint en uitstraling.

Soms kunnen donkere kringen of verdiepte traangoten beter behandeld worden met een zgn. under-eye-filler. De arts kan het beste bepalen welke behandeling voor u het mooiste resultaat geeft.

U kunt daarvoor een afspraak maken voor een gratis intake gesprek, waarbij u alles te weten komt over het beste resultaat!

De skinbooster XL-hair wordt gebruikt bij een dunner wordende haarbos, zowel bij mannen als bij vrouwen. Lees hier meer over XL hair.