“Cosmetic Clinics”

Plekjes verwijderen en peelings

We hebben er allemaal wel eens last van: wratten, moedervlekken, ouderdomsvlekken – ze zijn er in soorten en maten. De meeste zijn onschuldig en kunnen dus op zich onbehandeld blijven. Veel wratten verdwijnen bovendien na verloop van tijd vanzelf. Maar al deze ongenode oneffenheden op onze huid kunnen wel heel ontsierend zijn of ons soms zelfs in de weg zitten.

Met een eenvoudige ingreep helpt onze arts je snel en pijnloos van deze ongewenste plekken en vlekken af. Coagulatie is een techniek waarbij huidweefsel wordt ‘verdampt’ of weggebrand met behulp van een klein, heet naaldje.

De behandeling

Resultaat en bijwerkingen

Nadat de arts heeft vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is voor behandeling met coagulatie, wordt de plek voor de behandeling gedesinfecteerd en verdoofd.

– Bij een moedervlek raakt de arts met een klein, heet naaldje oppervlakkig de huid aan waardoor deze laag voor laag tot in het gewenste niveau verwijderd kan worden.

– Fibroompjes, steelwratjes, oneffenheden en kleine huidspatadertjes worden op vergelijkbare wijze verwijderd.

Op de dag van de behandeling kan de behandelde locatie warm aanvoelen en er een beetje rood uitzien. Korte tijd na de behandeling kunnen kleine korstjes op de behandelde plekjes ontstaan. Over het algemeen geneest dit vanzelf, mits je vooral niet aan het korstje krabt en het minstens 5 dagen droog houdt voor het mooiste resultaat.

plekjes

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Wees de eerste 48 uur na behandeling extra voorzichtig. Vermijd zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf. Soms verschijnt er na verloop van tijd een verkleuring op de behandelde plek, die wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt. Het verdient dan ook aanbeveling om de behandelde plek gedurende minimaal 6 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht om de kans op pigmentatieafwijkingen zo klein mogelijk te houden.

Behandelde plekken in het gezicht zijn over het algemeen na 10 dagen genezen, voor andere plekken op het lichaam kan het tot 3 weken duren.

In sommige gevallen is meer dan 1 behandeling nodig.

JA, IK WIL NU GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN

Peelings

Misschien kent u peelings al van uw schoonheidsspecialiste. Ze maken uw huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven uw huid een lekker verfrissende opknapbeurt.

Chemische peelings

Onze peelings

Chemische peelings (die alleen door een arts of gecertificeerde huidtherapeut mogen worden aangebracht) gaan een paar stapjes verder. Met een chemische peeling doe je eigenlijk niets anders dan de cellen in de bovenste huidlaagjes op een gecontroleerde manier laten afsterven, levende cellagen stimuleren en het verouderingsproces tegengaan, waardoor er een nieuwe huidlaag aan de oppervlakte komt. Deze huidlaag heeft een betere structuur en meer egale pigmentatie, waardoor de huid er “nieuw”, verjongd en fris uit gaat zien. Behalve op het gezicht kunnen met een peeling ook uitstekende resultaten behaald worden op decolleté en handen.

Wij gebruiken in onze kliniek de volgende (SkinTech) peelings:

Easy Droxy Peel: een oppervlakkige peeling gebaseerd op fruitzuren, zeer geschikt voor behandeling van de verouderde huid, fijne lijntjes, fletse en droge huid en acnegevoelige huid. Deze peeling geeft een verfrist uiterlijk zonder dat het gezicht gaat vervellen na de behandeling.

TCA classic: een sterkere, meer intensieve peeling op basis van TriChloorAzijnzuur, met o.a. vitaminen, anti-oxydanten en essentiële vetzuren. Uitstekend geschikt om oppervlakkige lijntjes te verzachten, verkleuringen (bijv. pigment- en kleine levervlekken) terug te dringen, maar ook oneffenheden (bijv. als gevolg van (acne)littekens) te behandelen. Het resultaat van deze sterke peeling is een duidelijk egalere, jonger ogende huid. Deze peeling helpt niet tegen huidverslapping, maar huidversteviging kan wel bereikt worden in combinatie met fillers of Profhilo.

peelings_harderwijk

Peelings in serie of los

Voor de beste resultaten op de langere termijn is het aan te raden behandeling met peelings te starten in een serie van 4 sessies, met tussenpozen van 8 tot 20 dagen. Na dit initiële proces kunnen onderhoudsbehandelingen ook in ‘losse’ sessies worden toegepast. In de meeste gevallen dienen de peelings gevolgd te worden door thuisbehandeling met speciale crèmes (indien u voor een serie van 4 sessies kiest, zitten deze crèmes bij de prijs inbegrepen).

Voorbereiding

Nazorg

Als u voor peelings kiest vanwege bijvoorbeeld hyperpigmentatie is het raadzaam en gebruikelijk om al twee weken voor de peeling te starten met een voorbereidende crème en daarmee door te gaan tot na de peelingbehandeling zelf, aangevuld met een stevige sunblock (zie ook ‘nazorg’ hieronder). U kunt bij ons desgewenst de passende crème krijgen.

Na een TCA-peeling gaat uw huid vervellen. Bovendien kunnen de afstervende huidcellen donkere plekken achterlaten. Dit is tijdelijk, maar misschien wilt u hier rekening mee houden in uw sociale agenda tot ca. een week na datum van behandeling. Na behandeling met een peeling dient u uw huid thuis zorgvuldig te behandelen met speciale, door de arts meegegeven of voorgeschreven crèmes. Op de dag van behandeling is het beter uw gezicht niet te wassen en voor het naar bed gaan een dikke laag van een dergelijke crème te gebruiken. Begin de volgende ochtend (na uw gezicht voorzichtig gereinigd te hebben) met weer een laag van deze crème, en breng na 15 minuten een sunblock, factor 50, aan. Aan het begin van de middag brengt u nogmaals een laag van deze zonbescherming aan, en voor het naar bed gaan wederom een laag crème. Dit herhaalt u gedurende 1 à 2 weken (in overleg met uw arts). Eventueel is dit regime aan te vullen met een voedende (vitamine-)crème, onze cosmetisch arts zal u hierover graag adviseren, afgestemd op uw huidtype, doelstelling en mogelijkheden.

Gedurende de eerste 1 à 2 weken na de peeling is het bovendien raadzaam om blootstelling van uw huid aan de zon te vermijden. Zoek zoveel mogelijk de schaduw op of draag een breedgerande zonnehoed.

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS