“Cosmetic Clinics”

Lipfiller en lipcontour

Soms zijn we al vanaf het begin door de natuur met smalle lippen bedeeld. In andere gevallen worden de lippen dunner omdat, bij het ouder worden, de huid slapper wordt en de lippen aan volume verliezen.

Een lipbehandeling met een filler kan lippen subtiel of zichtbaar voller maken. Maar ook een asymmetrische of scheve lip kan gecorrigeerd worden. In het ene geval met een filler, maar in andere gevallen, bijvoorbeeld als de asymmetrie het gevolg is van mimiek, kan voor een spierontspannende behandeling met botox gekozen worden. Lipfiller behandelingen worden met een verdoving uitgevoerd, zo kun je ontspannen de behandeling ondergaan.

Met een combinatie van fillers en botox kan ook een mooie, sensuele lipcontour verkregen worden. Bij volumevergroting houden we hoe dan ook altijd in het oog dat de onderste lip mooi en natuurlijk in verhouding is met de bovenlip. En uiteraard gaan we met beleid te werk – uw lippen zullen er na behandeling niet ‘opgepompt’, maar mooi en natuurlijk uitzien.

In een enkel geval zijn meerdere behandelingen aan te raden, bijvoorbeeld als de lippen erg dun zijn en het proces van voller maken beter geleidelijk, en dus verspreid over meerdere consulten, kan worden uitgevoerd.

Samen met de arts kunt u bepalen wat het meest aan te raden is voor uw situatie. Uw lippen worden ook zachter en glanzender na een fillerbehandeling, want de regulerende, huideigen moleculen in het hyaluronzuur van onze fillers herstellen hun natuurlijke vochthuishouding.

lipvolume

Rokerslijntjes

Rokerslijntjes of rokersrimpeltjes (of “de barcode”) zijn de verticale lijntjes in de huid vlak boven de bovenlip, die ontstaan door bepaalde, meest tuitende, mimieken van de mond. Rokers maken die beweging vele tientallen keren per dag, waardoor na verloop van tijd dit gebied bij hen veel sterker getekend zal zijn dan bij niet-rokers. Daar ontlenen deze permanente en vaak als ontsierend ervaren rimpeltjes hun naam dan ook aan. Maar ook veelvuldige blootstelling aan zonlicht kan een rimpelend effect hebben. De huid in dit gebied kan weer strakker getrokken worden door subtiele opvulling met fillers.

Mondhoeken en marionetlijnen

Mondhoeken die in ruststand naar beneden buigen, geven een trieste of ontevreden indruk. Dat staat niet zo leuk en is extra jammer als u een opgewekt en tevreden mens bent. Het is het gevolg van overactiviteit van een spier die de mondhoeken naar beneden trekt.

Het inbrengen van botox ontspant deze spier, waardoor uw mond weer tevredenheid en positiviteit uitstraalt. Vaak wordt dit gecombineerd met een behandeling van de zgn. marionetlijn, de plooien die lopen van de mondhoeken naar de onderkant van de kin. Door het aanbrengen van een filler in deze plooien verdwijnen de schaduwen, krijgen de mondhoeken een extra versteviging en wordt uw gezichtsuitdrukking weer veel vrolijker en jeugdiger.

Ook zal onze arts rekening houden met de contour van wangen en jukbeen. Mochten deze aan volume verloren hebben, dan zal aanvulling hiervan ook een meeliftend effect op de marionetlijn hebben.

Hamsterwangen

Gummy smile (tandvleeslach)

Naarmate we ouder worden, verandert er van alles aan ons gezicht. De botmassa loopt terug, het verlies aan collageen en elastine maakt onze huid dunner en slapper, onderhuids loopt het volume in vet- en spierweefsel terug, en door al deze veranderingen gaat ons gezicht er anders uitzien. Mooie, strakke en volle wangen veranderen in een wat hangende, lege huidpartij, en rimpels en fijne lijntjes worden steeds zichtbaarder. Dit alles maakt dat we er ouder en vermoeider uit gaan zien.

Met fillers kan het volume in de wangen veilig worden hersteld, waardoor er op de juiste plaatsen weer vorm ontstaat en uw gezicht meer jeugdige rondingen terugkrijgt.

Als bij het lachen de bovenlip te veel omhoog komt en daardoor een groot deel van het tandvlees zichtbaar wordt, spreken we van een gummy smile of tandvleeslach (‘gum’ is Engels voor tandvlees). Als u hier last van heeft (niet iedereen stoort zich eraan, en het is niet bij iedereen even ‘erg’), is het met een paar kleine prikjes met botox net naast de neus te verhelpen. De spier die verantwoordelijk is voor het omhoog trekken van de lip wordt ontspannen en komt niet te ver meer omhoog.

Soms kan aanvulling met een filler gewenst zijn, om de bovenlip wat meer volume te geven voor een beter effect. Al na een paar dagen komt de bovenlip bij het lachen weer keurig tot aan de bovenrand van de tanden. Het resultaat is een mooie lach, waarbij uw natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden blijft.

Kin countour

Putjes kin

Als u vindt dat uw kin te kort of te lang of teveel ingetrokken of juist te geprononceerd is, dan hoeft u niet langer, zoals vroeger wel het geval was, onder het mes (waarbij soms zelfs de kaak eerst gebroken moest worden om ‘m weer recht te kunnen zetten) om dit te corrigeren. Door het aanbrengen van een filler op de juiste plaatsen in de kin kunnen contouren weer natuurlijke proporties terugkrijgen.

kincontour

Een bepaald spiertje dat in de kin vastzit aan huid, onderlip en bot, zal in het normale verouderingsproces doorgaans wat harder gaan werken en wat strakker komen te staan. Daardoor wordt er als het ware van binnenuit aan de huid van de kin getrokken, met als resultaat vaak een sinaasappelschilachtig aanzien met lijntjes en putjes. Dit “kinspiertje” is heel eenvoudig en veilig te ontspannen door toediening van botox. Eventuele hardnekkige lijntjes profiteren dan ook nog van een ‘touch up’ met een filler. Het resultaat is een mooie, egalere kin met een strakke en natuurlijke uitstraling.

Kaaklijn contour

Met de jaren verliest het botweefsel in je kaak aan volume. Daardoor wordt je kaaklijn minder sterk, en komt er als het ware een deukje in. Dit deukje wordt steeds zichtbaarder naarmate je huid – ook al als gevolg van ouder worden – dunner wordt. Ook vindt vetophoping in je kaak plaats. Door het aanbrengen van volume met behulp van fillers op de juist plaatsen, krijg je een mooie scherpe kaaklijn terug. Ook zakt de huid dan minder makkelijk naar beneden. Het resultaat is een jeugdige en natuurlijke uitstraling. Een goed geplaatste filler bij mannen ter hoogte van de kauwspier geeft de kaak weer een meer rechthoekig uiterlijk, wat de mannelijk, stoere lijn van het gezicht versterkt.

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS