“Cosmetic Clinics”

Hals – en decolletéversteviging

De zwaartekracht en het slapper worden van de halsspier hebben een negatief effect op de verticale huidplooien in onze hals, die vanaf ons 50e levensjaar dan ook steeds meer uitzakken. Ook veroudert de huid van hals en decolleté vaak sneller door blootstelling aan de zon – vooral omdat het gebied bij het insmeren met zonnebrand nogal eens wordt overgeslagen, en door verminderde aanmaak van collageen en elastine.

Dit proces wordt nog eens versterkt als je een zijslaper bent, en door onvoldoende hydratatie van het lichaam – en dus ook van de huid. Omdat er minder zweet- en talgklieren in hals en decolleté zitten, is de huid daar extra gevoelig voor beschadigingen, rimpelt en verkleurt sneller en ziet er daardoor soms ouder uit dan de huid van het gezicht.

Gebruik van goede crèmes, peelings, zonbescherming en veel water drinken kunnen het verouderingsproces afremmen. De halslijnen kunnen ontspand worden door het gebruik van botox, en toediening van een filler op de juiste plaatsen kan weer een verstevigend effect hebben.

Zeer goede resultaten kunnen behaald worden door een behandeling met Profhilo. Deze krachtige huidtherapie bevordert de huidfunctie (o.a. de aanmaak van collageen), vermindert huidplooien en zorgt voor een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

Profhilo® Body voor armen en buik

Wil je huidverslapping van bijvoorbeeld je armen of buik aanpakken? Heb je bijvoorbeeld na je zwangerschap last van huidverslapping van de buik? Met Profhilo® Body kun je je huid in dit gebied verstevigen.

Profhilo Body is een anti-aging behandeling met een grote hoeveelheid puur hyaluronzuur. Lees hier meer over deze behandeling.

Versteviging handen

Behalve ons gezicht, hals en decolleté vertellen ook onze handen wat over onze leeftijd, levensstijl en vochtinname. Onze handen verraden hoe oud we werkelijk zijn, ook als ons gezicht er nog (of weer) fris en jeugdig uitziet. De huid van onze handen veroudert relatief sneller dan de rest van onze huid, omdat onze handen behoorlijk wat te verduren krijgen. Denk aan gebruik van warm water en zeep, schoonmaakmiddelen, blootstelling aan de zon (doorgaans minder goed beschermd dan de gezichtshuid), onvoldoende handverzorging of hydratatie. Maar bovendien verliest de huid van de hand onderhuids vetweefsel en elastine en wordt dunner, de handen worden mager, en pigmentvlekken, pezen, bloedvaten en spieren worden zichtbaar.

Een behandeling met fillers herstelt het volume in de handhuid, terwijl het gebruik van Profhilo de aanmaak van collageen bevordert en rimpels minder kans geeft. Het resultaat is een stevig ogende huid met minder schaduwen, vlekjes en plooitjes, terwijl de pezen en bloedvaten door de opvulling met fillers minder zichtbaar aan de oppervlakte van de huid zijn.

Algehele huidverbetering

Cosmetic Clinics is gespecialiseerd in het helpen verbeteren van het aangezicht en de huid op veel plaatsen. We doen dit in de breedste zin des woords. Dus niet alleen door het corrigeren van onvolkomenheden in uw uiterlijk met behulp van injectables (botox en fillers), maar we kijken ook graag met u mee naar wat u kunt doen om de conditie van uw huid in algemene zin te verbeteren. Een goede doorbloeding van de huid, de juiste verzorging en hydratatie, gezonde voeding bevorderen een jonger uitziende, gezonde huid met een frisse teint.

algehele_verbetering

In de meeste gevallen kunnen we u daar zelf bij helpen. Een kuurtje met skinboosters, verzorgende huidcrèmes (Medik8) en een passend voedings- en supplementenadvies – het zit allemaal in ons pakket van diensten en producten waar we u mee van dienst kunnen zijn.

In andere gevallen verwijzen we u graag naar de passende professionele partners waar we mee samenwerken. Bijvoorbeeld als uw huid in aanvulling of vooruitlopend op een behandeling met onze injectables gebaat is bij lasertherapie. Of als u een grondige huidanalyse wilt. Of als een consult bij een dermatoloog een beter antwoord geeft op uw hulpvraag.

De gezondheid van u en uw huid staat bij ons altijd voorop. Wij zullen dus ook niet schromen om een behandeling die in onze ogen onverantwoord is, te weigeren of niet (compleet) uit te voeren. Uiteraard altijd in goed overleg met u – we streven transparantie en eerlijkheid in zowel onze beslissingen, onze adviezen als onze communicatie na. Maar laten we voorop stellen dat dit uitzonderingssituaties zijn. In vrijwel alle gevallen kunnen wij u uitstekend helpen en van advies dienen bij het subtiel wegpoetsen van rimpels, zakjes, vlekjes, plooitjes en lijntjes. Zonder dat u er daarna ‘opgepompt’ uitziet. Ons eerste doel is niet om u uit uw leeftijdsgroep te halen. Wat we wel willen bereiken, is dat u er een paar jaar jonger uit gaat zien, frisser, uitgeruster, net even dat tikkie ‘opgestrakt’,  zodat mensen om u heen niet vragen “Zo zeg, onlangs gebotoxt?”, maar wel  bijvoorbeeld “Joh, wat zie je er goed uit!” ”Ben je met vakantie geweest?”  “Je loopt te stralen!” of “Goh, je ziet er jaren jonger  uit.”

Tandenknarsen

Nachtelijk tandenknarsen is niet goed voor je tanden – in het bijzonder het glazuur heeft er onder te lijden. Maar ook klachten als pijn in de kaakstreek of zelfs hoofdpijn door de gespannen kaakspieren komen wel voor als gevolg van tandenknarsen.

Een injectie met botox in de kaakspier helpt om de spanning te verlagen, het tandenknarsen en kaakklemmen te verminderen of zelfs helemaal tot stand te brengen. Hoe snel dit resultaat heeft en hoe lang het effect aanhoudt, varieert per persoon. Als vuistregel kunt u 3 tot 6 maanden hanteren. Vaak is het ook zo dat, naarmate u meer behandelingen heeft gehad, de spieren meer en langer ontspannen en u dus minder vaak hoeft terug te komen voor herhalingsbehandelingen.

Overmatige transpiratie

Overmatig transpireren kan heel vervelend zijn. Zichtbare vochtplekken onder je oksels (hoeveel deodorant je ook gebruikt), ongewenste luchtjes, donkere plekken op je kleren, het kan je allemaal onzeker maken in gezelschap en dus een negatieve invloed hebben op je sociale en professionele leven.

Dit euvel is vrij eenvoudig, effectief en veilig te verhelpen met behulp van een injectie met botox, dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de zweetklieren tijdelijk stillegt. Na een paar dagen is het effect vaak al merkbaar en na 2 weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Hoe lang het effect aanhoudt, verschilt van persoon tot persoon, en varieert van 6 tot 12 maanden.

Een behandeling met botox is niet alleen effectief bij overmatige okselvochtproductie, maar ook overmatig transpirerende handpalmen en voetzolen hebben er baat bij.

overmatig_transpireren

Migraine

Migraine is niet te vergelijken met gewone hoofdpijn en voor hen die eraan lijden een uiterst pijnlijke aandoening. Migraine gaat gepaard met diverse lichamelijke klachten en kunnen van grote negatieve invloed op het functioneren in het dagelijkse leven zijn. Migraine zelf kan met botox niet genezen worden, maar de verhoogde spierspanning die vaak aanwezig is bij migraine wel. Uit wetenschappelijke onderzoeken naar de effectiviteit van botox als behandeling van migraine bleek dat gemiddeld 75% van de behandelde patiënten er baat bij had. Het aantal migraine-aanvallen werd minder en de intensiteit van de aanvallen nam af.

Samen met onze arts bespreekt u de aard en de locatie van de hoofdpijn(punten), aan de hand waarvan de arts een behandelplan kan opstellen. Het effect van de behandeling is meestal vrij snel merkbaar, in sommige gevallen al dezelfde avond, en houdt 3 tot 6 maanden aan.

migraine_hoofdpijn

AFSPRAAK MAKEN VOOR GRATIS EN VRIJBLIJVEND CONSULT MET ARTS