“Cosmetic Clinics”

Botox (Botuline Toxine A) Bocouture

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van natuurlijk eiwit die spierkracht tijdelijk vermindert (door blokkering van de zenuwimpuls die voor het samentrekken van de spier zorgt). De huid rondom de spier komt tot rust waardoor rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Daarom is botox voor sommige rimpels effectiever dan fillers, en voorkomt het vorming van nieuwe rimpels. Met name rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes hebben veel baat bij een behandeling met botox.

Dit van oorsprong geneesmiddel wordt als volkomen veilig beschouwd. Het effect van botox is niet blijvend, het kan echter veilig en probleemloos worden herhaald. Bij vakkundige toediening ziet een gezicht er na behandeling heel natuurlijk en ontspannen uit.

botox
JA, IK WIL GRAAG EEN AFSPRAAK MAKEN

Botox  werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren ’90 wordt botox op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Merknamen zijn bijvoorbeeld Botox, Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin en Bocouture. De meest bekende merknaam is Botox, waardoor men ook wel spreekt over een “botoxbehandeling”.

Behalve bij cosmetische correcties, kan Cosmetic Clinics botox ook voor je inzetten als je last hebt van tandenknarsen, overmatig transpireren of migraine.

In onze cosmetische kliniek wordt gewerkt met Bocouture.