“Cosmetic Clinics”

Verschil tussen botox en fillers

Vanaf nu zullen we jullie met onze blogs regelmatig van interessante ‘weetjes’ voorzien.
Vandaag vertel ik je over het verschil tussen botox en fillers omdat we merken dat vooral nieuwe klanten hier vragen over hebben.

Eerst de overeenkomsten: zowel botox als fillers worden ‘injectables’ genoemd omdat beide met injecties worden ingebracht. Een andere overeenkomst is dat het effect van beide tijdelijk is. Permanente fillers zijn sinds 2015 verboden in Nederland en worden uiteraard niet gebruikt in onze kliniek. Botox zorgt dat spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Een botoxbehandeling heeft dus vooral effect op rimpels die ontstaan door bewegingen: ‘dynamische rimpels’. Voorbeelden hiervan zijn fronsrimpels, voorhoofdrimpels en kraaienpootjes. Ook kan botox worden gebruikt tegen bv. tandenknarsen of overmatig transpireren.

Fillers ‘vullen’ en worden gebruikt in gebieden waar volumeverlies is opgetreden door bijvoorbeeld afname van bot- en vetweefsel en afname van de huidkwaliteit. Het type filler dat we gebruiken is afhankelijk van de oorzaak van het volumeverlies. Voor het opvullen van volumeverlies op het jukbeen of kaak is uiteraard een veel steviger filler nodig dan voor het behandelen van lippen of fijne lijntjes in het gezicht.
Tijdens een vrijblijvend consult informeren we je graag over alle mogelijkheden en geven we je advies, aangepast aan jouw wensen.

Nicolette Vermeulen
Esthetisch arts