Botox-botuline-toxine-Bocouture

Botuline toxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van natuurlijk eiwit die spierkracht tijdelijk vermindert (door blokkering van de zenuwimpuls die voor het samentrekken van de spier zorgt). De huid rondom de spier komt tot rust waardoor rimpels worden verzacht of zelfs helemaal verdwijnen. Daarom is botox voor sommige rimpels effectiever dan fillers, en voorkomt het vorming van nieuwe rimpels. Met name rimpels in het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes hebben veel baat bij een behandeling met botox.

Dit, van oorsprong geneesmiddel, wordt als volkomen veilig beschouwd. Het effect van botox is niet blijvend, het kan echter veilig en probleemloos worden herhaald. Bij vakkundige toediening ziet een gezicht er na behandeling heel natuurlijk en ontspannen uit.

Oorsprong van Botox

Botox werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren ’90 wordt botox op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Merknamen zijn bijvoorbeeld Botox, Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin en Bocouture. De meest bekende merknaam is Botox, waardoor men ook wel spreekt over een “botoxbehandeling”.

Behandelingen met Botox

Behalve bij cosmetische correcties, kan Cosmetic Clinics botox ook inzetten als je last hebt van tandenknarsen, overmatig transpireren of migraine. Daardoor is botox dus niet alleen geschikt voor cosmetische doeleinden het is ook uitermate geschikt tegen andere ongemakken.

In onze cosmetische kliniek wordt gewerkt met Bocouture. Hier hebben we voor gekozen omdat dit merk het meest zuiver is van botox, het maakt namelijk geen gebruik van gecompliceerde eiwitten en laat alleen de meest werkzame eiwitten zitten. Hierdoor geeft Bocouture het minste kans op onzuiverheden.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

15 minuten

Werking

3 tot 4 maanden

Voor en na Botox behandeling

fronsrimpel voorfronsrimpel na
botox kraaienpootjes voor behandelingbotox kraaienpootjes na behandeling

Wat kost een Botox behandeling?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Botuline toxine is een natuurlijk eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Dit eiwit heeft als eigenschap dat het de beweging van spieren tijdelijk vermindert. 

Botox wordt ingespoten door gecertificeerde artsen met flinterdunne naalden die hetzelfde voelen als prikjes van een speld. Een verdoving bij een botoxbehandeling is hierdoor niet nodig.

Nee een botoxbehandeling doet geen pijn. Het kan als vervelend worden ervaren en dat is voor iedereen anders, maar het valt reuze mee! Het zijn hele dunne naalden die in de huid prikken.

Alle merken hebben dezelfde grondstof: botuline toxine, in de volksmond wordt de naam “botox” gebruikt. De werking is dan ook hetzelfde, de samenstelling van de verschillende soorten verschillen minimaal. Bij Cosmetic Clinics wordt met Bocouture gewerkt, dit is het meest zuivere merk. Hierdoor is de kans dat je resistent raakt, dat wil zeggen dat je lichaam niet meer reageert op de stof, heel klein is. 

Dit is afhankelijk van de plek waar de botox wordt toegediend en de sterkte van de spier. Als vuistregel kun je 3 tot 6 maanden aanhouden. Echter, door het verslappen van de spier gedurende deze maanden, zal de spier ook in volume afnemen waardoor het effect nog langer blijft. Herhaaldelijke herhalingen met botox versterken dit effect ook.

Nee, zolang er kleine hoeveelheden in de juiste spieren gespoten wordt, behoud je uitdrukking het gezicht.

Nee, je kunt op ieder moment stoppen met botoxbehandelingen. Het verouderingsproces gaat verder en ook rimpels zullen dan weer ontstaan.