Fronsrimpel

Fronsen is zo’n automatische beweging, dat we ons er niet eens van bewust zijn. Boos of bezorgd kijken, tegen de zon in turen of zeer geconcentreerd bezig zijn – we gebruiken deze spieren heel wat keren per dag, en trekken daarbij de wenkbrauwen naar elkaar toe en tegelijkertijd naar beneden (het gaat dus vooral om het stukje tussen de wenkbrauwen en daar net boven). Door de jaren heen verliezen deze spieren hun elasticiteit en blijft, zelfs in rust, de fronsrimpel staan. Het gevolg is een permanent strenge, wat bozige blik – terwijl je dat meestal helemaal niet bent!

Wat is een fronsrimpel?

Fronsen is een mimische beweging die we dagelijks tal van keren onbewust maken. Met fronsen an sich is natuurlijk niets mis, maar het wordt vervelend als je de hele dag fronst waardoor je permanent streng kijkt. Dit is iets wat kan gebeuren als je ouder wordt, doordat je huid zijn elasticiteit verliest waardoor hij niet meer terug plooit in neutrale stand.

Deze rimpels op het voorhoofd kunnen, omdat ze altijd in het zicht zitten, als erg vervelend worden ervaren. Ze spelen zoals gezegd een grote rol in je expressie. Fronsrimpels zijn vaak erfelijk, als je ouders er last van hebben, is de kans groot dat jij er ook last van gaat krijgen, of al hebt. Behalve erfelijkheid en de mimiek speelt ook leeftijd een grote rol bij het ontstaan van fronsrimpels, vaak ontstaan fronsrimpels tussen de 35 en 55 jaar. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van deze rimpels tussen de wenkbrauwen.
Gelukkig is er gemakkelijk iets te doen aan de fronsrimpel waardoor je niet langer permanent streng hoeft te kijken. Fronsrimpels kunnen verminderd worden of geheel verdwijnen zonder operatie, namelijk met botox of een filler. 

Fronsrimpel behandelen

Heb je last van fronsrimpels? Dan vraag je je wellicht af wat je ertegen kunt doen. Een milde behandeling met botox helpt deze spieren te ontspannen, zodat je weer een open en vriendelijke uitstraling krijgt. Fronsrimpels kunnen ook behandeld worden zonder botox, namelijk met een filler. Ook als botox alleen niet voldoende werkt, dan kan opvulling met een filler nog een extra zetje geven. 

Bij Cosmetic Clinics vinden wij het belangrijk dat we je niet uit je leeftijdsgroep halen, maar alleen zorgen dat je weer straalt met een open en frisse blik. Bij ons staat een natuurlijk resultaat altijd centraal.

De behandeling zelf doet weinig tot geen pijn, en duurt maar 15 minuten. Je kunt dus gelijk weer verder met de rest van je dag! 

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk
Bocouture
Tijd
15 minuten
Werking

3 tot 4 maanden

Fronsrimpel verwijderen met botox

Fronsrimpels kunnen uitstekend behandeld worden met botox. Met een milde behandeling kunnen de rimpels tussen de wenkbrauwen verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. De spierontspannende werking van botox zorgt ervoor dat de groeven minder diep worden, zelfs in ‘ruststand’. De werking van botox is tijdelijk, echter, doordat de spier gedurende de werkzame periode van de botox minder werkt, zal deze in formaat ook afnemen, waardoor de resultaten langer zichtbaar zullen blijven.

Fillers kunnen ook ingezet worden om fronsrimpels te verminderen. Soms zijn de groeven van de fronsrimpel zo diep, dat alleen botox niet voldoende is, in dit geval kan nog gebruik worden gemaakt van een extra filler om alsnog het gewenste resultaat te behalen.

Liever persoonlijk advies?

Laat je vraag hier achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Gratis vrijblijvend advies

Ben je nieuwsgierig of een fronsrimpel behandeling met botox of filler voor jou geschikt is? Maak gelijk een afspraak voor een intake gesprek, dit is natuurlijk gratis en geheel vrijblijvend. 

Botox fronsrimpel voor en na

Na een botox fronsrimpel behandelingen zijn de gewenste effecten al snel zichtbaar, gemiddeld na 4 tot 14 dagen al. Hoe lang het gewenste effect blijft, verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld houdt dit effect 3 tot 4 maanden aan.

fronsrimpel voorfronsrimpel na

Wat kost een fronsrimpel behandeling?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandeld wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Dit verschilt van persoon tot persoon en is bijvoorbeeld afhankelijk van hoe diep de fronsrimpels zijn, maar gemiddeld genomen blijven de effecten 3 tot 4 maanden zichtbaar. Na een aantal behandelingen kan dat zelfs 5 tot 6 maanden zijn. 

De gewenste effecten zijn al vrij snel zichtbaar, namelijk al na 2 tot 14 dagen.

Een fronsrimpel behandeling met botox doet weinig tot geen pijn. De behandeling zelf duurt ook maar kort, slechts 15 minuten.

Nee, zeker niet! Natuurlijk zal er wat in je gezicht veranderen, maar bij Cosmetic Clinics streven we altijd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat.

Zeker. De behandeling doet weinig tot geen pijn en duurt ook maar kort. Na de behandeling kun je gewoon verder gaan met wat je gepland hebt voor die dag. 

Voor onze fronsrimpel behandelingen gebruiken wij Bocouture.

Nee, dit hoeft niet. Wel zullen de effecten na verloop van tijd afzwakken en zelfs verdwijnen, maar je kunt te allen tijde stoppen met botox behandelingen als je dat wil.