Plekjes verwijderen

We hebben er allemaal wel eens last van: wratten, moedervlekken, ouderdomsvlekken – ze zijn er in allerlei soorten en maten. Ze kunnen zich over het gehele lichaam voordoen maar gelukkig zijn de meeste onschuldig en kunnen dus op zich onbehandeld blijven. Veel wratten verdwijnen bovendien na verloop van tijd vanzelf. Maar al deze ongenode oneffenheden op onze huid kunnen wel heel ontsierend zijn of ons soms zelfs in de weg zitten.

Met een eenvoudige ingreep helpt onze arts je snel en pijnloos van deze ongewenste plekken en vlekken af. Coagulatie is een techniek waarbij huidweefsel wordt ‘verdampt’ of weggebrand met behulp van een klein, heet naaldje.

Wat valt er onder huidoneffenheden?

Er zijn natuurlijk veel verschillende oneffenheden waar mensen zich al dan niet aan kunnen storen. Niet alle plekjes zijn op dezelfde manier te behandelen. De plekjes die wij kunnen behandelen zijn:

– Moedervlekjes
– Fibroompjes
– Steelwratjes
– Huid spatadertjes
– Ouderdomsvlekken
– Pigmentvlekken
– Cherry naevus

Hoe verwijder je huidoneffenheden?

Nadat de arts heeft vastgesteld dat de huidafwijking geschikt is voor behandeling met coagulatie, wordt de plek voor de behandeling gedesinfecteerd en verdoofd.

– Bij een moedervlek raakt de arts met een klein, heet naaldje oppervlakkig de huid aan waardoor deze laag voor laag tot in het gewenste niveau verwijderd kan worden.

– Fibroompjes, steelwratjes, oneffenheden en kleine huid spatadertjes worden op vergelijkbare wijze verwijderd.

Nazorg

De behandelde huid is na de behandeling kwetsbaar. Wees de eerste 48 uur na behandeling extra voorzichtig. Vermijd zonnebank en sauna, neem geen hete douche of warm bad en gebruik een zonnebrandcrème met hoge spf. Soms verschijnt er na verloop van tijd een verkleuring op de behandelde plek, die wordt veroorzaakt door dieper in de huid gelegen pigment dat onder invloed van zonlicht geactiveerd wordt. Het verdient dan ook aanbeveling om de behandelde plek gedurende minimaal 6 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht om de kans op pigmentatie afwijkingen zo klein mogelijk te houden.

Behandelde plekken in het gezicht zijn over het algemeen na 10 dagen genezen, voor andere plekken op het lichaam kan het tot 3 weken duren. In sommige gevallen is er meer dan 1 behandeling nodig.

Pijn / Verdoving

Verdoving dmv lidocaïne

Tijd

5 minuten 

Werking

Resultaten plekjes verwijderen

Plekje verwijderen naPlekje verwijderen voor

Tarieven

Op de dag van de behandeling kan de behandelde locatie wat warm aanvoelen en er een beetje rood uitzien. Korte tijd na de behandeling kunnen kleine korstjes op de behandelde plekjes ontstaan. Over het algemeen geneest dit vanzelf, mits je vooral niet aan het korstje krabt en het minstens 5 dagen droog houdt voor het mooiste resultaat. 

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Coagulatie is een techniek waarbij huidweefsel wordt ‘verdampt’ of weggebrand met behulp van een klein, heet naaldje.
  • Moedervlekjes
  • Fibroompjes
  • Steelwratjes
  • Huid spatadertjes
  • Ouderdomsvlekken
  • Pigmentvlekken
  • Cherry naevus

Behandelde plekken in het gezicht zijn over het algemeen na 10 dagen genezen, voor andere plekken op het lichaam kan het tot 3 weken duren.

De huid om en op het verwijderde plekje kan rood en warm worden. Nadat het korstje eraf is gevallen, zal de huid nog roze zien. Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Met te veel zonlicht kan er eventueel een pigmentverkleuring ontstaan.