Mond

Het gebied rondom je mond beweegt gedurende een dag constant. We praten, lachen en gebruiken mimiek om andere te laten zien hoe we ons voelen. Al deze bewegingen zorgen er in de loop van de tijd voor dat je mondhoeken kunnen gaan hangen, of dat je last krijgt van rokerslijntjes. Veel van deze aandoeningen zijn te verhelpen door de spieren tijdelijk te ontspannen, of het gebied licht op te vullen met een filler.

Wat zijn Smalle lippen?

Sommige mensen hebben nou eenmaal wat smallere lippen, iets waar je in eerste instantie helaas niks aan kan doen. In andere gevallen worden de lippen dunner omdat, bij het ouder worden, de huid slapper wordt en de lippen aan volume verliezen.

Een lipbehandeling met een filler kan lippen subtiel of zichtbaar voller maken. Maar ook een asymmetrische of scheve lip kan gecorrigeerd worden met lipfillers.

Hoe behandel je smalle lippen?

Afhankelijk van het doel van de behandeling, wordt er gebruik gemaakt van fillers of botox. Smalle lippen kunnen dikker gemaakt worden met een lipfiller, maar een scheve of asymmetrische lip, bijvoorbeeld als de asymmetrie het gevolg is van mimiek, kan voor een spierontspannende behandeling met botox gekozen worden. Lipfiller behandelingen worden met een verdoving uitgevoerd, zo kun je ontspannen de behandeling ondergaan.

Met een combinatie kan ook een mooie, sensuele lipcontour verkregen worden. Bij volumevergroting houden we hoe dan ook altijd in het oog dat de onderste lip mooi en natuurlijk in verhouding is met de bovenlip. En uiteraard gaan we met beleid te werk – jouw lippen zullen er na behandeling niet ‘opgepompt’, maar juist mooi en natuurlijk uitzien.

In een enkel geval zijn meerdere behandelingen aan te raden, bijvoorbeeld als de lippen erg dun zijn en het proces van voller maken beter geleidelijk, en dus verspreid over meerdere consulten, kan worden uitgevoerd.

Samen met de arts wordt bepaald wat het best aan te raden is voor jouw situatie. Jouw lippen worden ook zachter en glanzender na een behandeling, want de regulerende, huideigen moleculen in het hyaluronzuur van onze fillers herstellen hun natuurlijke vochthuishouding.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Merk

Aliaxin en Juvéderm

Tijd

30 – 45 minuten 

Werking

6 tot 9 maanden

Wat zijn Rokerslijntjes?

Rokerslijntjes, rokers rimpeltjes, een barcode of plooirok zijn allemaal namen voor de verticale lijntjes in de huid vlak boven de bovenlip. Deze lijntjes zorgen voor veel vrouwen voor grote ergernis omdat de lijntjes ervoor zorgen dat je er ouder uitziet dan dat je daadwerkelijk bent.

Rokerslijntjes ontstaan door bepaalde, vooral tuitende, mimieken van de mond. Rokers maken die beweging vele tientallen keren per dag, waardoor na verloop van tijd dit gebied bij hen veel sterker getekend zal zijn dan bij niet-rokers. Daar ontlenen deze permanente en vaak als ontsierend ervaren rimpeltjes hun naam dan ook aan. Maar ook veelvuldige blootstelling aan zonlicht kan een rimpelend effect hebben.

Hoe behandel je Rokerslijntjes?

Niets laten doen aan je rokerslijntjes is zonde het zorgt direct voor een jonger gezicht. Om rokerslijntjes te verhelpen wordt de huid in dit gebied weer strakker getrokken door een subtiele opvulling met fillers.

Pijn / Verdoving

Met verdoving

Merk

Aliaxin en Juvéderm

Tijd

30 – 45 minuten 

Werking

6 tot 9 maanden

Wat zijn Hangende mondhoeken en Marionetlijnen?

Mondhoeken die in ruststand naar beneden buigen, geven een trieste of ontevreden indruk. Dat staat niet zo leuk en is extra jammer als je een opgewekt en tevreden mens bent. Het is het gevolg van overactiviteit van een spier die de mondhoeken naar beneden trekt.

Ook Marionetlijnen kunnen ervoor zorgen dat de mondhoeken lijken te hangen. Marionetlijnen zijn de plooien die vanaf je mondhoeken naar je kaaklijn lopen. Als deze plooien te diep zijn, lijkt het alsof de mondhoeken hangen. Hierdoor lijk je bijvoorbeeld verdrietig en kan het zijn dat de mondhoeken niet mee lachen als jij lacht.

Hoe behandel je Hangende mondhoeken en Marionetlijnen?

Hangende mondhoeken worden behandeld door inbrengen van botox, dit ontspant deze spier, waardoor jouw mond weer tevredenheid en positiviteit uitstraalt. Vaak wordt dit gecombineerd met een behandeling van de Marionetlijn. Door het aanbrengen van een filler in deze plooien verdwijnen de schaduwen en krijgen de mondhoeken een extra versteviging. Hierdoor wordt jouw gezichtsuitdrukking weer veel vrolijker en jeugdiger.

Ook zal onze arts rekening houden met de contour van wangen en jukbeen. Mochten deze aan volume verloren hebben, dan zal aanvulling hiervan ook een meeliftend effect op de marionetlijn hebben.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture, Aliaxin en Juvéderm

Tijd

5 – 45 minuten 

Werking

3 tot 12 maanden

Wat is een Gummy Smile?

Een Gummy Smile, ook wel tandvleeslach genoemd, is vaak een aangeboren aandoening. Als je last hebt van een Gummy Smile, dan komt bij het lachen de bovenlip te veel omhoog waardoor een groot deel van het tandvlees zichtbaar wordt.

De veroorzaker van een Gummy Smile zijn de spiertjes in je bovenlip die iets te hard werken. Geen groot probleem, maar het gevolg kan erg vervelend zijn. Echter, stoort niet iedereen zich hieraan en niet bij iedereen is het even ‘erg’. Vaak is een tandvleeslach gemakkelijk te verhelpen.

Hoe behandel je een Gummy Smile?

Als je hier last van hebt is het met een paar kleine prikjes met botox net naast de neus te verhelpen. De spier die verantwoordelijk is voor het omhoog trekken van de lip wordt ontspannen en komt niet te ver meer omhoog.Het resultaat is een mooie lach, waarbij jouw natuurlijke gezichtsuitdrukking behouden blijft.

Pijn / Verdoving

Niet tot nauwelijks

Merk

Bocouture

Tijd

5 minuten 

Werking

3 tot 4 maanden

Resultaten

Liplijn filler

Voor behandeling liplijnfiller 1na behandeling liplijnfiller 1

Lipfiller

Lipfiller beforeLipfiller After

Tarieven

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Nee, helaas is het effect van botox niet permanent. Dit komt omdat botox de spier slechts tijdelijk verslapt. Het effect zal 3 á 4 maanden zichtbaar blijven.

Zeker niet. Onze artsen gaan altijd voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat en werken altijd binnen de grenzen die jouw natuurlijke gezicht stelt. We zullen dus niets doen wat niet bij jouw gezicht past.

De fillers die door Cosmetic Clinics gebruikt worden zijn oplosbare fillers en daarom heel veilig. Fillers worden door het lichaam afgebroken en daarom zal het effect van fillers nooit blijvend zijn. De kans op complicaties bij fillers is erg klein. Permanente fillers zijn al enige tijd verboden in Nederland.

Botuline toxine is uitgebreid klinisch getest en goedgekeurd voor de Nederlandse markt door het CBG.

Dat is geen probleem! Na een behandeling met botox of fillers kun je direct weer je dagelijkse activiteiten oppakken. Wel kan het zijn dat de plek waaraan je behandeld bent er nog enige tijd anders uit ziet.