Kinliposuctie

Men kan zich enorm storen als er bij de onderkin vet ophoopt. Het maakt je ouder, laat je gezicht er voller uitzien en op foto’s probeer je hem te verbergen. Sporten, afvallen en gezond eten hebben geen invloed. Een onderkin ontstaat door erfelijke factoren, overgewicht en/of veroudering.

Wat is een kinliposuctie?

Liposuctie of liposculptuur is de gouden standaard als het gaat om het verwijderen van overtollig vet rondom de kaaklijn en kin. De ingreep is relatief snel, er is niet veel hersteltijd, het is niet erg pijnlijk en de resultaten zijn uitstekend.

De ingreep is goed te verdragen door de verdoving en duurt ongeveer een uur. Met een paar kleine prikjes en een stompe naald kan het vet makkelijk verwijderd worden. Doordat je goed verdoofd bent, voel je niets van de behandeling.

Direct na de behandeling krijg je een speciale band die je 1 week moet dragen. Na een korte controle mag je weer naar huis. Je krijgt instructie mee wat je wel en niet mag doen.

Voor wie is een kinliposuctie?

Tijdens het eerste consult bekijkt de arts samen met jou of deze behandeling geschikt is voor je. Het is heel belangrijk dat bij de onderkin vet te voelen is. Als er sprake is van alleen huidoverschot, is kinliposuctie niet de juiste behandeling voor je.

Pijn / Verdoving

Verdoving

Tijd

1 tot 1,5 uur

Werking

Blijvend

Napijn en herstel

Na deze ingreep moet het lichaam weer herstellen. Het gebied is gezwollen, er kunnen blauwe plekken ontstaan en het gebied is gevoelig. Een beurs gevoel, spierpijn of een brandend gevoel is normaal en verdwijnt ook weer. Daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Na ongeveer 2 tot 6 weken trekt dit weer weg. Na een aantal weken zal de zwelling grotendeels verdwenen zijn. Pas na 3 maanden kun je het uiteindelijke resultaat zien.

Blijvend resultaat

Vaak is het resultaat van de liposculptuur van de kin blijvend; de vetcellen die weggezogen zijn die blijven weg. Er blijft altijd een deel vetweefsel achter, dit is ook noodzakelijk voor de vorm van je kin en is belangrijk voor de functie van de huid.

Door een ongezond voedingspatroon kunnen de overgebleven vetcellen weer groter worden. Daarom adviseren wij gezonde voeding en veel sporten voor een blijvend resultaat.

Gratis vrijblijvend advies

Wil je meer informatie of laten onderzoeken of deze behandeling geschikt is voor je? Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Risico’s en complicaties

Bij iedere ingreep zijn er risico’s en kunnen er complicaties ontstaan. Gelukkig komt dit zelden voor en door je te houden aan de adviezen die je van ons krijgt, is de kans uiterst gering.

Eventuele complicaties en/of risico’s zijn:

Ophoping van bloed onder de huid (dit moet dan verwijderd worden)
Reactie op de verdoving
Nabloeding
Infectie
Verandering van gevoel
Zichtbare littekens
Onregelmatigheden
Slappe huid na liposuctie
Niet tevreden over het resultaat

Wat kost een kinliposuctie?

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

De littekens na een liposuctie-behandeling van de onderkin zijn bijna niet zichtbaar. Tijdens de ingreep worden er maar hele kleine sneetjes gemaakt van twee à drie millimeter. Hechtingen zijn dan ook niet nodig. Daarnaast zal de cosmetisch arts er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Het ligt eraan wat voor werk je doet. In de eerste week na de ingreep mag je geen zwaar lichamelijk werk doen. Over het algemeen kun je na een week weer aan het werk.