Haarverlies of dunner wordend haar

Dunner wordend haar of haarverlies wordt door vrouwen nog meer dan door mannen ervaren als vervelend, zorgelijk of frustrerend. De meest voorkomende vorm van haaruitval, alopecia androgenetica, is grotendeels erfelijk, en wordt ook wel de “klassieke kaalheid” genoemd. Toch krijgt in Nederland inmiddels ook 20% van de vrouwen ermee te maken.

Hoe behandel je haarverlies of dunner wordend haar?

Mesotherapie met de skinbooster XL hair als behandelvorm bij haarverlies is nog relatief onbekend, maar steeds bekender door de bewezen goede resultaten. Het is een goedgekeurde en volkomen veilige therapie zonder de bijwerkingen die de meeste haargroeimedicijnen, lichttherapieën en haartransplantaties wel kunnen hebben.

De behandelingen bestaan uit het via een meso-injector (vrijwel pijnloos) toedienen van injecties met een haargroei stimulerend middel. Cosmetic Clinics gebruikt hiervoor XL Hair, een speciaal ontwikkelde formule met als hoofdbestanddeel zuiver hyaluronzuur, aangevuld met een combinatie van effectieve, revitaliserende en haargroei bevorderende ingrediënten zoals vitaminen en mineralen. 

Deze bijzondere cocktail activeert o.a. de werking van de haargroei zakjes op plaatsen waar deze nog wel aanwezig zijn, maar niet meer actief. Deze gebieden zijn visueel herkenbaar als plaatsen met dunner haar of minder haargroei. De behandeling met de meso-injector stimuleert bovendien de bloedsomloop in de schedelhuid en bevordert de hydratatie. Een en ander stimuleert de slapende haarzakjes om weer aan het werk te gaan en meer haren te produceren.

Voor het beste resultaat wordt een XL Hair-therapie van minimaal 6 sessies, verspreid over ongeveer 10 weken, aangevuld met een thuisbehandeling met een speciale spray gedurende 12 tot 24 weken. De sessies in de kliniek duren ongeveer 30 minuten en u kunt na afloop gewoon weer naar huis of aan het werk. Wacht wel minimaal 8 uur met het wassen van het haar, sporten of saunagebruik en het is beter om het haar de eerste 48 uur na behandeling niet te verven.

Merk

XL-Hair

Tijd

30 minuten 

Werking

5 tot 6 maanden

Voor en na een XL-hair behandeling

voor behandeling met XL hairNa een kuur met XL hair

Tarieven

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Marieke en Eefke hebben beide een achtergrond als huisarts, Nicolette als fertiliteitsarts. Door welke specialist je ook behandelt wordt bij Cosmetic Clinics, een ding is zeker: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen.

Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Onze behandelaars

Ontmoet de specialisten van Cosmetic Clinics

De artsen van Cosmetic Clinics zijn specialisten in hun vakgebied. Van plastisch chirurg en cosmetisch arts tot huidtherapeut en consulent: zij halen alles uit de kast om jou te laten stralen. Voordat je je laat behandelen door een cosmetisch arts, wil je natuurlijk weten dat je in goede handen bent. Dat zit bij ons wel goed. Hier lees je waarom.

Veelgestelde vragen

Dit verschilt van persoon tot persoon. Genetische aanleg en leefwijze zijn van invloed. Door de behandelingen na een kuur te blijven herhalen (één behandeling in de 6 maanden) houd je het beste resultaat.

Nee, niet voor iedereen. Op plekken waar helemaal geen haargroei is, veelal bij mannen, zal XL hair geen effect hebben. Tijdens een vrijblijvend consult maakt de arts een inschatting van de kans van slagen van behandelingen met XL hair.